Ook vorig jaar reed Voll Gass in Lochem de verlichte trekker-Kerstroute. Foto: Arjen Dieperink

Ook vorig jaar reed Voll Gass in Lochem de verlichte trekker-Kerstroute. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

‘Voll Gass’ brengt weer licht bij verzorgings- en verpleegtehuizen

Zorg

LOCHEM - Boerenbeweging ‘Voll Gass genoeg is genoeg’ verspreidt op dinsdag 21 december weer licht in de straten van Lochem, Bathmen en Holten. Een dag later doen ze dat nog een keer, maar dan in Barchem, Ruurlo, Borculo, Neede en Diepenheim.

“Met onze verlichte trekkers willen wij een glimlach op de gezichten toveren“, laat de boerenbeweging weten. Naar verwachting enkele tientallen verlichte trekkers verzamelen zich bij de Exelse Tol en gaan van daaruit richting Lochem om langs alle verzorgings- en verpleeghuizen te rijden.
De route van dinsdagavond leidt in Lochem langs Anke Marjolein waar de lichtshow tegen vijf voor zes verwacht wordt. Van daaruit rijden de boeren langs Gudula (Zorggroep Sint Maarten), Het Vandermolenhuis Dagelijks Leven en De Hoge Weide (Marga Klompé). Vervolgens bezoeken de trekkers ’t Talma in Laren en ’t Ruempol. Uiteindelijk verlaat de rijdende lichtshow de gemeente Lochem en gaan de boeren naar Bathmen en Holten.

Tweede tour
De boeren ontvingen vorig jaar veel positieve reacties op hun lichtjestour, ook van plekken in de nabije omgeving waar ze niet geweest waren en waar ze het spektakel ook wel hadden willen zien. Daarom wordt er dit jaar een tweede tour gehouden, op woensdagavond. Die start om 17.45 uur bij de Kaleberg in Barchem en brengt dan licht bij verzorgings- en verpleeghuizen in Ruurlo, Borculo, Neede en Diepenheim, waar ook het eindpunt is. De stoet trekt op deze route langs Woonplus Barchem, in Ruurlo langs Zorglocatie La Fontaine, Sensire De Schoven en Zorglocatie Villa Roderlo, langs het Careaz JW Andriessenhuis in Borculo, in Neede langs D’n Aoverstek (Borculoseweg), Livio De Werf (Hofmaat), Sensire De Bloesem en D’n Aoverstep (Rapenburg) en WoZoCo in Diepenheim.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant