De Tapperij D bestaande uit v.l.n.r. Wim van Dorrestein, Guus van Boheemen, Johan Rouwenhorst en Gerrit Hakken werd met een record aantal punten van achthonderd de winnaar van de Ruurlose Biljartcompetitie. Foto: PR.

De Tapperij D bestaande uit v.l.n.r. Wim van Dorrestein, Guus van Boheemen, Johan Rouwenhorst en Gerrit Hakken werd met een record aantal punten van achthonderd de winnaar van de Ruurlose Biljartcompetitie. Foto: PR. 

Tapperij D oppermachtig in Ruurlose biljartcompetitie

Sport

RUURLO – In de Ruurlose biljartcompetitie 2023 – 2024 was er dit seizoen weinig spanning. De eerste wedstrijden gingen nog redelijk gelijk op maar na vijf wedstrijdenronden nam De Tapperij D de koppositie over en bouwde de voorsprong wekelijks uit. Hierdoor was de spanning al snel verdwenen. Na twintig van de 21 te spelen wedstrijden was het dan zover en werd het team onbereikbaar voor iedereen hetgeen betekende dat de laatste speeldag de druk van de ketel af was en de wedstrijd voor De Tapperij D met 39 – 29 werd verloren van het team van Lievestro. 

De Tapperij D bestaande uit Johan Rouwenhorst, Wim van Dorrestein, Gerrit Hakken en Guus van Boheemen werd met een recordaantal van 800 punten de winnaar van de Ruurlose Biljartcompetitie. Op de algemene ledenvergadering van de Biljart Bond Ruurlo werden de prijzen uitgereikt en werden ook de prijzen voor de beste drie individuele spelers uitgereikt.
Het zal geen verrassing zijn dat de spelers van De Tapperij ook hier goed vertegenwoordigd waren. Echter de eerste prijs ging aan hun neus voorbij want deze werd gewonnen door Henk van Haren uitkomend voor het biljartteam van De Kroon. Tweede werd Guus van Boheemen en derde Johan Rouwenhorst, beiden uitkomend voor De Tapperij D.
In zijn slotwoord memoreerde wedstrijdleider Frits Berendsen dat het voor volgend seizoen moeilijk wordt om nog een biljartcompetitie te spelen in Ruurlo. De Keizerskroon stopt namelijk met biljarten en derhalve zijn er volgend seizoen maar drie biljartlocaties meer in Ruurlo: (Lievestro, De Naober en De Tapperij) waardoor competitie spelen op alleen dinsdag niet mogelijk is. “We gaan zoeken naar een oplossing want het zou zonde zijn dat de Ruurlose competitie zou verdwijnen”, vindt competitieleider Frits Berendsen.

Eindstand biljartcompetitie Ruurlo: 1. De Tapperij D; 2. Lievestro; 3. De Tapperij A; 4. De Kroon; 5. De Tapperij C; 6 De Tapperij B; 7. De Naober B; 8. De Naober A.                

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant