Nierpatiënten kunnen in een hub redelijk dicht bij huis dialyseren. Foto: PR

Nierpatiënten kunnen in een hub redelijk dicht bij huis dialyseren. Foto: PR

Open Huis bij dialysehubs in Ruurlo en Aalten

Zorg

RUURLO-AALTEN - Voor een nierpatiënt neemt dialyseren een groot deel van het dagelijkse leven in beslag. Het kan erg belastend zijn om drie of vier keer in de week een ver ziekenhuis te bezoeken. Gelukkig zijn er in de regio diverse ‘hubs’, waar patiënten gedialyseerd kunnen worden, zoals in Aalten en Ruurlo. In beide plaatsen wordt deze maand een Open Huis gehouden. In Ruurlo op maandag 15 april en in Aalten op dinsdag 23 april.

De hubs worden gerund door Dianet, een medisch-specialistisch centrum dat al meer dan 55 jaar dialysezorg verzorgt voor patiënten met nierfalen. Dianet heeft eigen centra in Amsterdam en Utrecht en maakt naast dialyse in regionale hubs ook zelfstandig thuis dialyseren mogelijk. De behandeling is van levensbelang voor mensen van wie de nieren bijna niet meer werken. Een machine haalt dan de afvalstoffen uit het bloed. De Open Huizen zijn bedoeld om (toekomstige) nierpatiënten de mogelijkheid te geven om een kijkje te nemen in zo’n kleinschalige behandelruimte. 

Dianet werkt nauw samen met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. De patiënten die in de hubs in Ruurlo en Aalten dialyseren, blijven gewoon onder behandeling van hun eigen arts in het Slingeland Ziekenhuis.

Patiënten maar ook familie en bekenden zijn op maandag 15 april welkom in Ruurlo (Borculoseweg 4) en op 23 april in Aalten (Koeweide 4), op beide dagen van 14 tot 16 uur. Medewerkers van Dianet leiden hen rond en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Wie op deze momenten niet kan maar toch geïnteresseerd is kan e-mailen naar communicatie@dianet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant