Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb. Foto: PR/Shutterstock

Shutterstock

Gratis workshops ‘Veilig online bankieren’ in bieb Ruurlo

Maatschappij

RUURLO - In Bibliotheek Ruurlo wordt op dinsdagochtend 28 mei (aanvang 10.00 uur), in samenwerking met Regiobank Steentjes Makelaars, de workshop ‘Veilig online bankieren’ gehouden. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

‘Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit’, is het thema. Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van financiële gegevens? Op 28 mei is iedereen van harte welkom in de Bibliotheek Ruurlo. Hier leert men tijdens de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’, met hulp van medewerkers van RegioBank Steentjes Makelaars, hoe internetcriminelen te slim af te zijn.

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kan men wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet een website, e-mail of ander bericht worden gewantrouwd?

Tijdens de interactieve workshop leert de deelnemer hoe die internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt men te zien hoe cybercriminelen proberen een digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook zien deelnemers hoe ze nep mailing of nep berichten via whatsapp kunnen herkennen.

De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Men hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus snel aanmelden wordt aangeraden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant