Dekoor. Foto: PR
Dekoor. Foto: PR

Dekoor Close Harmony opnieuw in De Mattelier met ‘In de stroming’

Muziek

GROENLO - In de zomer van 2023 zongen ze zichzelf tot wereldkampioenen in de categorieën jazz én gospel op de World Choir Games in Zuid-Korea. Zaterdag 1 juni treden ze op in het Concertgebouw in Amsterdam. Maar voor wie niet zo lang kan wachten: op zaterdag 11 mei kun je in Groenlo al genieten van hun muziek die alle grenzen opzoekt en zo nu en dan zelfs oversteekt. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty en regisseur Marjolein Marzacu gaat Dekoor elke uitdaging aan.

De groep van 31 studenten uit Utrecht weet ieder publiek mee te nemen. Dat bleek ook vorig jaar, toen zij op 13 mei optraden in Groenlo. Met de World Choir Games in het achterhoofd, en frisse blikken van nieuwe leden, kijkt Dekoor weer naar de toekomst. De leden van het koor zijn stuk voor stuk studenten van een jongere generatie, een gegeven dat ze graag meenemen in hun nieuwe theatershow ‘In de stroming’. 

Het toekomstbeeld van onze wereld lijkt vaak donker gekleurd, zeker voor de jongere generatie. We worden meegevoerd met een stroomversnelling met maatschappelijke uitdagingen: denk aan klimaatverandering, polarisering, woningnood, mentale gezondheid, vergrijzing, inflatie, schulden, pechgeneratie, oorlog. Nieuwsberichten voeden de negatieve spiraal: alles wordt steeds erger. Dekoor schijnt een ander licht op deze generatie. Door middel van het verleggen van grenzen en met nieuwe klanken probeert Dekoor de negatieve stroom te doorbreken. Net als water beweegt het toekomstbeeld altijd. Net als eb en vloed komen en gaan positieve en negatieve levenservaringen. Je mag nog steeds blijven dromen, ook al is er leed op de wereld; er is nog steeds moois te zien om je heen, ook al ervaar je de dagen als zwaar en depressief. Je kunt tegen de stroming in zwemmen of de stroming gebruiken om op een betere weg uit te komen.

Tickets zijn te koop via www.demattelier.nl of bel met 0544-46 20 20 .

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant