Suzan Zieverink in actie bij het zetten. Foto: PR

Suzan Zieverink in actie bij het zetten. Foto: PR

Suzan Zieverink uit Ruurlo blijft in de race voor podiumplek

Sport

RUURLO - De tweede van vier klootschietwedstrijddagen van de Champions Tour onderdeel veld en zetten is voor  Patrick Zieverink van KV ’t Broek uit Ruurlo niet lekker verlopen. Hij liep een kleine blessure op die hem parten speelde. Zijn zus Suzan deed haar reputatie eer aan. Ze won bij het zetten en staat tweede op veld, achter de ongenaakbare Duitse Silke Tulk. 

De wedstrijd op zaterdag 13 januari was georganiseerd door de Nederlandse Klootschieters Bond. De beste klootschieters van Nederland kwamen ditmaal samen in het Twentse Reutum. Tijdens twee omlopen van zeshonderd meter per wedstrijddag wordt bepaald wie de beste is en met de meeste punten naar huis gaat. De wedstrijdbaan was ondanks de vorst en ingetreden dooi van de afgelopen dagen redelijk te bespelen.
Bij de mannen deed Patrick Zieverink mee als enige klootschieter uit de Achterhoek. Hij heeft zich ook geplaatst voor het onderdeel straat. Zieverink ging redelijk goed van start. Helaas kreeg hij een kleine blessure waardoor hij enigszins beperkt werd. Hij werd met een score van zeven schoten en 25 meter twaalfde in de eerste omloop. In de tweede omloop werden de omstandigheden zwaarder. De Ruurloër ging goed mee maar een minder schot op de heuvel worp hem terug en de achterstand kon niet meer worden goedgemaakt. Ondanks dat werd hij elfde met een score van acht schoten en 45 meter. Zieverink staat in de tussenstand op de elfde plaats.
Het onderdeel zetten wordt vooral door de Duitsers gepraktiseerd. De totaal afstand van de drie schoten door de lucht (met een kloot van 475 gram voor de mannen) bepalen de uitslag. Patrick Zieverink was door de opgelopen blessure voorzichtig en eindigde op een matige negende plaats.

Suzan Zieverink behaalde in de eerste omloop na een prima wedstrijd een tweede plaats met negen schoten en 53 meter. De tweede wedstrijd ging ondanks de slechtere omstandigheden en twee mindere schoten niet verkeerd. Met een score van tien schoten en 47 meter eindigde ze op een keurige derde plaats achter Europees kampioen Silke Tulk die beide omlopen winnend wist af te sluiten. Suzan Zieverink staat in de tussenstand op de tweede plaats. Ook bij het onderdeel zetten is Suzan Zieverink namens ’t Broek vertegenwoordigd. Met de 375 gram zware kloot gingen ditmaal wel alle schoten goed. Met een totale afstand van bijna 121 meter bleef ze iedereen voor en werd ze winnaar van deze tweede dag.
De volgende CT veldwedstrijd is op zaterdag 24 februari bij de Twentse klootschietvereniging KV Lattrop-Brecklenkamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant