Glass Room Experience bij de bieb. Foto: PR
Glass Room Experience bij de bieb. Foto: PR

Expositie over (mis)informatie te zien in Berkellandse biebs

Maatschappij

BERKELLAND – Van 21 tot en met 25 mei (Eibergen) en van 27 mei tot en met 1 juni (Ruurlo) is er in twee Berkellandse bibliotheken een bijzondere expositie te zien. ‘In hoeverre worden we beïnvloed in onze informatievoorziening door social media en het internet?’

Bezoekers kunnen het zelf ontdekken bij de Glass Room Experience.Iedereen kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek een kijkje nemen bij Glass Room Experience: Misinformation Edition.
Wat gebeurt er wanneer we in toenemende mate vertrouwen op sociale media en het internet, voor bijna al onze informatie? Welke informatie krijgt men wel te zien en welke mist men? Hoe weten gebruikers van platforms of het echt is, of waarheidsgetrouw? En wat kunnen ze doen als ze het niet zeker weten?
In deze expositie kan iedereen ontdekken hoe sociale media en het internet de wijze hebben veranderd waarop mensen informatie lezen en erop reageren. Kom meer te weten over nieuwe soorten ‘beïnvloeders’, de nieuwe en oude technieken die deze ‘influencers’ gebruiken en de rol die gebruikers en consumenten, spelen in de manier waarop informatie vloeit en verandert binnen die flow.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant