Voorzitter Bas Brinkerink van Tennisvereniging Ruurlo (l) ontving een plaquette uit handen van KNLTB-hoofdbestuurslid Wolfgang Born. Foto: Jan Hendriksen

Voorzitter Bas Brinkerink van Tennisvereniging Ruurlo (l) ontving een plaquette uit handen van KNLTB-hoofdbestuurslid Wolfgang Born. Foto: Jan Hendriksen

Tennisvereniging Ruurlo viert vijftigjarig bestaan

Sport

‘Het is belangrijk om naar de toekomst te kijken’

Door Jan Hendriksen

RUURLO - “Het verleden ligt achter ons. Het is belangrijk om naar de toekomst te kijken. In een sterk geïndividualiseerde maatschappij wordt het steeds moeilijker vrijwilligers aan onze vereniging te binden. Maar nu hebben we dit weer goed voor elkaar en dat moeten we koesteren. De vrijwilligers binnen onze club geven uiteindelijk het karakter aan onze vereniging. We hebben ze in de toekomst hard nodig als wij de continuïteit willen waarborgen.”

Voorzitter Bas Brinkerink van Tennisvereniging Ruurlo zei dat zaterdagmiddag tijdens de jubileumreceptie van de vereniging in het kader van haar vijftigjarig bestaan. Tennisvereniging Ruurlo kent sinds ruim een half jaar bijna een geheel nieuw bestuur dat aantrad na een wat instabiele periode. Het vorige bestuur had aangegeven dat er geen andere keus restte dan opheffing van de vereniging tenzij zich nieuwe bestuursleden of vrijwilligers zouden melden. “Samen met een aantal andere initiatiefnemers hebben wij toen een nieuw bestuur gevormd. Belangrijk was dat het oude bestuur een prima financiële positie had achtergelaten en dat wij kansen zagen om de verenging weer nieuw leven in te blazen”, aldus Brinkerink tijdens zijn toespraak.
Het nieuwe bestuur benoemde meteen een aantal speerpunten zoals meer leden, zowel senioren als jeugd en de renovatie van het tennispark aan de Loolaan. Bas Brinkerink: “Tevens kwam ons vijftigjarig bestaan eraan. Er was slechts weinig tijd om dit voor te bereiden. De jubileumcommissie verdient dan ook een groot compliment dat het gelukt is om een prachtig jubileum te vieren met elkaar, leden en oud-leden. De combinatie met ons open toernooi is een prima keuze geweest met een mooie deelname. Tennisvereniging Ruurlo wordt zo weer op de kaart gezet.”

Renovatie
Een heel belangrijk item binnen TV Ruurlo is momenteel de renovatie van het tennispark. Bas Brinkerink: “De banen moeten vernieuwd worden en het park is toe aan verfraaiing. Een speciale commissie is voortvarend bezig. Van de algemene ledenvergadering heeft men opdracht gekregen om de renovatie van de banen en een investering in padelbanen te onderzoeken. Het is voor ons als bestuur een uitdaging om investeringen te realiseren. Echter zal het om een forse investering gaan waar wij gelden zullen moeten gaan aantrekken. Ook zijn we voornemens om de investering mede mogelijk te maken middels een obligatielening.”

Terugblik
Bij een gouden jubileum hoort natuurlijk een terugblik. Ook daar had Brinkerink aan gedacht. “In 1973 werd Tennisvereniging Ruurlo opgericht. Onze eerste voorzitter Jan Wiegerinck (89) was een van de initiatiefnemers en hij is vandaag aanwezig. Hij is nog steeds actief tennisser en vrijwilliger. Ik ben zelf bijna vijftig jaar lid van deze prachtige vereniging. Wanneer ik terugkijk komen in mij de volgende zaken bij mij op. Van twee gravelbanen zijn we uiteindelijk gegroeid naar zes kunstgrasbanen met verlichting. Bedroeg de contributie in 1973 veertig gulden, nu is dat 170 euro. Een sportief succes was natuurlijk het Nederlands jeugdkampioenschap van TV Ruurlo in 1981 met extra bijgebouwde tribunes en heel veel toeschouwers. En niet te vergeten succesvolle toernooien als het Open Ruesink en het Avenarius 35+. En we zijn ook erg blij met onze nieuwe trainer Stijn Koolschijn. Samen met de jeugdcommissie zijn we druk bezig om de jeugd enthousiast te maken voor de tennissport. Wat helpt is dat Nederland het met name bij de mannen internationaal weer goed doet.”

Belang
Namens de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond bracht hoofdbestuurslid Wolfgang Born uit Maastricht de felicitaties aan TV Ruurlo over. Born benadrukte dat het inderdaad van belang is om in te spelen op ontwikkelingen zoals padel. “Verenigingen die padelbanen aanleggen groeien sterk in ledental. En als jullie dat ook doen kunnen jullie daar ook van profiteren.” Uit handen van Born ontving TV Ruurlo een mooie plaquette en jubileumvlag. Namens de gemeente Berkelland bracht wethouder Hans van der Noordt de felicitaties aan TV Ruurlo over. “Vorige week stonden we hier iets verderop toen zwembad De Meene haar vijftigjarig bestaan vierde. En zoals bekend wordt er momenteel volop nagedacht over de inrichting van een nieuwe sporthal in de directe omgeving van jullie accommodatie. ”

Feestavond
De jubileumdag werd zaterdagavond afgesloten met een feestavond met medewerking van de coverband Van Brink, die gevormd werd door de leden Bas en Geert Brinkerink en oud-lid Jeroen van Duren en Veronie van Duren van TV Ruurlo. Zondag was de slotdag van het jubileumtoernooi.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant