Lieke Lusink en Maud Klein Kranenbarg gingen naar huis met goud bij de 3de divisie jeugd 1 meisjes. Foto: PR
Lieke Lusink en Maud Klein Kranenbarg gingen naar huis met goud bij de 3de divisie jeugd 1 meisjes. Foto: PR

Medailleregen voor Ruurlose trampolinespringers

Sport

RUURLO – In Ahoy Rotterdam werd zaterdag 24 en zondag 25 juni weer de Dutch Gymnastics The Finals, Nederlandse kampioenschappen van alle gymnastiekdisciplines, gehouden. Ook de trampolinespringsters van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV waren weer van de partij. Maar liefst twaalf individuele springers en negen synchroonparen uit drie verschillende divisies hadden zich weten te plaatsen.

Zaterdag was de wedstrijddag voor de de derde en grotendeels tweededivisiespringers. Het is een dag vol verrassingen geworden. Voor de één een dag om nooit te vergeten en voor de ander een teleurstelling met goede leermomenten. Lieke Lusink en Maud Klein Kranenbarg gingen naar huis met goud bij de 3de divisie jeugd 1 meisjes. De grote verrassing van de dag, Marjolein Nijhuis en Kim Boekelder, pakten het brons bij de tweede divisie senior dames. Lotte de Vrught bracht ook brons mee naar huis bij de derde divisie senior dames. Maud Klein Kranenbarg had dubbel feest, want naast goud voor synchroon werd zij individueel derde in de derde divisie pupil meisjes. Daarnaast zijn er nog hele mooie resultaten geboekt met vele finaleplaatsen (zie resultaten onderaan).

Zondag, de tweede wedstrijddag, namen drie individuele springsters en een synchroonpaar deel. De zusjes Alysia en Larissa Buitenhuis startten de dag met synchroonspringen bij de eerste divisie jeugd ll meisjes. Tijdens de plaatsingslijstwedstrijden voor het NK waren zij duidelijk de sterkste. Des te spannender was deze dag, want een favoriete positie legt er ook extra druk op. Met een fantastische finaleoefening wisten de meiden voor de tweede keer op een rij Nederlands kampioen te worden. Na synchroon startte de individuele wedstrijd voor Ayanna, Larissa en Alysia. Alle drie de meiden sprongen zich naar een plekje in de finale. Larissa nam zilver mee naar huis bij de eerste divisie jeugd ll meisjes, Alysia pakte het brons bij de jeugd ll meisjes en Ayanna Norde wist ook zilver te pakken bij de tweede e divisie jeugd 1 meisjes.

Overige resultaten
Synchroon zaterdag: Ayanna Norde en Joëlle Lusink 5de; Carmen Blikman en Lynn Brundel 4de; Bente de Kruit en Jikke Pardijs 13de; Lotte en Anne de Vrught 10de; Ilse Florijn en Lotte Rouwenhorst 11de.
Resultaten individueel zaterdag: Kim Boekelder 7de; Lonneke Heijink 6de; Marjolein Nijhuis 11de; Joëlle Lusink 4de; Anne de Vrught 15de ; Jikke Pardijs 14de; Carmen Blikman 13de.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant