Deelnemers RGV Ruurlo Oost Nederlands Kampioenschap, met (vlnr) Femke, Anne, Kyra en Noya. Foto: PR

Deelnemers RGV Ruurlo Oost Nederlands Kampioenschap, met (vlnr) Femke, Anne, Kyra en Noya. Foto: PR

RGV Ruurlo geplaatst voor halve finale acrogym

Sport

RUURLO - Kyra en Femke (Damesduo E-Senior) en Anne en Noya (Damesduo D-Senior) mochten zaterdag 1 april deelnemen aan de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK) voor het D- & E-Niveau. Op het ONK streden de beste teams van Gelderland en Overijssel tegen elkaar en konden er tickets worden verdiend voor de halve finales voor het D/E-Niveau. Kyra en Femke behaalden deze wedstrijd een bronzen medaille en hebben zich met deze medaille verzekerd van een plekje op de halve finale.

Kyra en Femke waren in wedstrijd twee aan de beurt. Ze hebben een goede voorbereiding gehad met meerdere medailles op de plaatsingswedstrijden en het Gelders Kampioenschap, maar nu moesten ze het ook nog maar even bewijzen. Het Ruurlose duo draaide een geweldig sterke oefening en eindigde daardoor op een zeer verdiende derde plaats. En het had zo maar een of twee treden hoger kunnen zijn; ‘het podium’ eindigde namelijk binnen 0,10 punt van elkaar.
In de derde wedstrijd was het de beurt aan Anne en Noya. De meiden hadden er erg veel zin in, maar helaas ging het tijdens de oefening bij een balanselement mis en moesten ze een val incasseren. Ondanks deze val mogen Anne en Noya trots zijn op zichzelf dat ze toch dit ONK hebben behaald, want de meiden trainen één keer in de week en hebben bijna geen lengte verschil meer, wat het voor de elementen allemaal wel wat lastiger maakt.

De halve finale voor Kyra en Femke is op 13 of 14 mei in Zwolle. Over twee weken staat het Oost Nederlands Kampioenschap voor het C- en D+ niveau op het programma. Tara, Isolde en Larissa en Yulia, Britt en Alien gaan hier proberen een ticket voor de halve finale te bemachtigen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant