Het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR

Het gemeentehuis van Berkelland. Foto: PR

Portefeuilleverdeling college na vertrek wethouders Bosman en Van der Neut

Politiek

BORCULO - Wethouder Anjo Bosman stapte 15 februari plotseling op, vanwege kwesties rond de renovatie van zwembad ’t Timpke in Borculo en de locatiekeuze voor een nieuwe sporthal in Ruurlo. En kort daarvoor had wethouder Maikel van der Neut te kennen gegeven vanaf 1 april niet meer beschikbaar te zijn. Hij gaat dan aan de slag in een managementfunctie bij een woningbouwcorporatie in het Overijsselse Hengelo en keert ondanks zijn plek 2 op de CDA-kieslijst niet terug in de politiek. 

Door het vertrek van de wethouders Anjo Bosman (GB) en Maikel van der Neut (per april) is de portefeuilleverdeling binnen het college tijdelijk aangepast. Voor beide wethouders komen na overleg met de betrokken fracties en de coalitiepartijen geen tijdelijk vervangers. Immers na de gemeenteraadsverkiezingen worden de posities opnieuw ingevuld. 

Lopende zaken
Het huidige college met burgemeester Joost van Oostrum en de wethouders Gerda ter Denge en Gerjan Teselink, zal de komende tijd vanwege de verkiezingen en de collegeonderhandelingen geen controversiële besluiten nemen en vooral de lopende zaken afhandelen. De tijdelijke portefeuilleverdeling zorgt voor extra grote portefeuilles voor de college-leden. Zo krijgt burgemeester Van Oostrum P10 (samenwerking grote plattelandsgemeenten); Water; Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers; Omgevingswet;  Afvalinzameling erbij op zijn bordje.

VVD-wethouder Gerjan Teselink is eerste loco-burgemeester en wordt ook verantwoordelijk voor Openbare ruimte en klimaatadaptatie (met uitzondering van water en afvalinzameling); Verkeer en vervoer, bereikbaarheid; Sport (met uitzondering van sporthal Ruurlo); Verenigingen; Onderwijs en kinderopvang (met uitzondering van basisschool Rietmolen); Muziek, Kunst en Cultuur; Dorps- en kulturhuzen; Monumentaal erfgoed.
Wethouder Gerda ter Denge (CDA) ziet haar portefeuille uitgebreid met Ruimtelijke Ordening; Wonen; Demografische ontwikkeling; Vitaal platteland; Asbestverwijdering; Basisschool Rietmolen; Sporthal Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant