Dennis Meijeriink wordt onderscheiden door Esther-Mirjam Sent. Foto: Rob Stevens
Dennis Meijeriink wordt onderscheiden door Esther-Mirjam Sent. Foto: Rob Stevens

Meijerink onderscheiden met zilveren speld van verdienste

Politiek

EIBERGEN/BERKELLAND - Dennis Meijerink was als tiener bij de Jonge Socialisten al actief voor de PvdA in Eibergen en later als gemeenteraadslid in Eibergen en sinds 2000 als fractievoorzitter. In 2005, het jaar van de gemeentelijke herindeling, werd hij in het eerste college van de nieuwe gemeente Berkelland wethouder. Donderdag, tijdens de Algemene Ledenvergadering, nam hij afscheid als voorzitter van de partij.

Door Rob Stevens

Esther-Mirjam Sent, de partijvoorzitter van de PvdA, kwam speciaal uit Nijmegen over om Meijerink in het zonnetje te zetten. Ze verbaast zich erover dat hij op zijn relatief nog jonge leeftijd als veertiger er al zo indrukwekkend veel en veelzijdige jaren in de partij heeft opzitten. Ze speldt hem daarvoor de Zilveren Speld van Verdienste op. Deze PvdA-onderscheiding wordt slechts incidenteel uitgereikt aan PvdA-ers vanwege bijzondere verdiensten.

Meijerink is zeer vereerd met de onderscheiding. Hij vertelt hoe hij op zijn 23ste in de raad kwam. Hij weet nog dat hij één van de twee raadsleden in Eibergen was die destijds uitgenodigd werden om de uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen bij te wonen. Wim Kok was toen nog de PvdA-voorman. De beide raadsleden kon zich toen in het Kamergebouw vrijelijk bewegen tussen de prominenten van de diverse partijen. Meijerink: “Een mooie dag, nu ondenkbaar met de tegenwoordige veiligheidsmaatregelen. Er is veel veranderd. Ik heb wel mijn twijfels gehad over de samenwerking met GroenLinks. Maar je moet de partij waarderen op de verantwoordelijkheden die genomen worden. En ik zou niet weten op welke partij ik anders zou moeten stemmen.”

Oud-raadslid Hans Pelle heeft vele jaren politiek met Dennis opgetrokken. Hij herinnert zich nog de stormachtige periode met Ter Laak als burgemeester. De enige burgemeester die ooit met een motie van wantrouwen is ontslagen. Omdat hij notulen eigenhandig had ‘aangepast’. En hoe politieke onrust een partij als de PvdA dan juist hechter maakt. Pelle: “De vriendschap met Dennis is met de jaren alleen maar intenser geworden. Ik denk met veel plezier terug aan de partijbijeenkomsten. Zeker aan de ‘derde termijnen’ bij café Tijink waar we met een glas bier de avond evalueerden. De cafégasten die ons daar al aan zagen komen zeiden dan: “Daar komen die rooien weer aan!”

Ook penningmeester Edwin Bakker en wethouder Betsy Wormgoor spreken nog woorden. Wormgoor memoreert hem als één van de acht socialisten destijds in de raad waar zij veel van heeft geleerd. Ze memoreert de komst van de N18 waar Meijerink als wethouder hard aan heeft getrokken. Bakker bedankt Meijerink voor zijn inzet en maatschappelijke inzet voor een ‘betere spreiding van kennis, macht en inkomen’. Hij sluit af met de overhandiging van een enorme bos dieprode rozen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant