Vorig jaar werden noodgedwongen de prijzen van de 25 winnaars met een versierde aanhangwagen rondgebracht. Foto: PR.

Vorig jaar werden noodgedwongen de prijzen van de 25 winnaars met een versierde aanhangwagen rondgebracht. Foto: PR. 

Groei en Bloei Berkelland beloont mooiste tuinen van Ruurlo

Natuur

RUURLO - Het wordt weer een echte prijsuitreiking voor ‘De mooiste tuinen  van Ruurlo’. Na de coronajaren kan Groei en Bloei afdeling Berkelland dit jaar eindelijk een feestelijke bijeenkomst plannen.

Door Jan Hendriksen

Vorig jaar moest de prijsuitreiking op het allerlaatste moment worden afgeblazen, maar op een ludieke wijze werd er toch iets gedaan. Groei en Bloei Berkelland had namelijk tassen gevuld met mooie vaste planten van Peter Heutinck uit Borculo gesponsord gekregen. Deze werden op een versierde aanhanger gezet om in Ruurlo ruim 25 winnende tuinliefhebbers mee te verrasser.
Dit jaar begon Groei en Bloei Berkelland weer als vanouds in mei met de eerste keuringsronde. De tweede ronde vond plaats in juli en de derde in september. “We zagen in mei al dat er de laatste jaren veel is gedaan bij de tuinliefhebbers. In plaats van op vakantie gaan is er veel energie in de tuinen gestopt. Dit jaar hebben we dan ook vele nieuwe jonge tuinen gekeurd en daar worden wij als tuinkeurders blij van”, aldus Marcel Borkus van Groei en Bloei Berkelland.
“We hebben leuke verrassende tuinontwerpen gezien, ook vele oudere tuinen zijn gerenoveerd. Maar wel jammer is dat de droge zomer dit jaar weer roet in het eten gooide”, vervolgt Borkus. Veel van de nieuwe aanplant kreeg namelijk een behoorde tik te verduren door de droogte en de brandende zon. Marcel Borkus: “Maar toch zijn we niet ontevreden. We hebben toch weer vele mooie tuinen kunnen selecteren. En we hebben ook weer nieuwe prijswinnaars.”
Alle prijswinnaars zijn opgeroepen om op donderdagavond 13 oktober naar de prijsuitreiking in zaal De Tapperij te komen. Maar ook mensen met interesse in tuinen zijn welkom. De tuinkeurmeesters verzorgen zelf de prijsuitreiking tijdens de avond die door Ria Groen en Janny Willemsen wordt gepresenteerd.

Ecologisch tuinieren
Na de prijsuitreiking zal Viool Schreuder iets vertellen over ecologisch tuinieren, een onderwerp dat ongetwijfeld veel mensen zal aanspreken. Daarna toont Dennis Schuurman foto’s van het Groei en Bloei project ‘Tegel eruit plant erin’ en legt uit hoe dat in zijn werk ging. Janny Willemsen besteedt aan de hand van foto’s aandacht aan de winnende tuinen. Dat doet ze in samenspraak met Marcel Borkus van de tuin Hof te Ruurlo. Aan het eind van de avond worden er nog enkele prijzen verloot. Gratis, met dank aan de sponsoren die deze avond mogelijk maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant