Ruurlo’s kamerkoor put voor concert in Barchkerk uit de rijke Duitse koortraditie. Foto: PR

Ruurlo’s kamerkoor put voor concert in Barchkerk uit de rijke Duitse koortraditie. Foto: PR

Ruurlo’s kamerkoor put uit de rijke Duitse koortraditie

Muziek

RUURLO/BARCHEM - Zoals de ouden zongen… Dat is woensdag 6 december te horen in de Barchkerk in Barchem. Na in het voorjaar een Engels programma ten gehore te hebben gebracht, put nu het Ruurlo’s kamerkoor uit de rijke Duitse koortraditie. 

Het programma omvat werken van Heinrich Schütz, Andreas Hammerschmidt en anderen uit de 16de en 17de eeuw, de periode van de vroege reformatie. Heel mooi uit die tijd is het lied: Übers Gebirg Maria geht, van Johannes Eccard. Een uitstapje naar de 4de eeuw wordt niet geschuwd, als het Veni redemptor gentium met Gregoriaans gezang ten gehore wordt gebracht.
Tijdens de intermezzi van de avond is fraai samenspel van piano met dwarsfluiten. Ook wordt er mooi gedicht voorgelezen. Het Ruurlo’s kamerkoor wordt geleid door Gerrit Hoekstra. Opgeleid als organist en dirigent, gaat nu vooral zijn aandacht uit naar zangtechniek en koorscholing. Volgens voorzitter Johan Meulman met succes.
Als de leeftijd van voorzitter buiten beschouwing wordt gelaten, is de gemiddelde leeftijd van het koor 77 jaar, en dat is best bijzonder, licht hij toe. Zoals de ouden zongen, zingen ze nu nog steeds. Vanuit Barchem, Eibergen, Geesteren, Haarlo, Lochem, Ruurlo en Vorden komen de leden dan ook graag naar de wekelijkse repetities.

Na het concert is er gelegenheid om na te praten en wordt de bezoekers een versnapering aangeboden. De toegang is vrij, een gift eveneens. De Barchkerk, Borculoseweg 2 in Barchem, opent de deuren om 19.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant