Voor het concert poseerde Shansons voor de ingang van de Ruurlose Dorpskerk. Foto: Peter Nieuwenhuis

Voor het concert poseerde Shansons voor de ingang van de Ruurlose Dorpskerk. Foto: Peter Nieuwenhuis


Groot succes jubileumconcert Shansons

Muziek

RUURLO – Op Moederdag verzorgde Shansons, het enige homomannenkoor in de Achterhoek, in een uitverkochte Ruurlose Dorpskerk zondagmiddag een uitermate succesvol jubileumconcert in het kader van haar 25-jarig bestaan. Aan het zeer gevarieerde concert verleende het Ruurlose vrouwenensemble AmaZing ook haar medewerking.

Tot het jubileumrepertoire van Shansons behoorde onder meer de nummers Arcade van Duncun Laurence en Jolene van Dolly Parton. Ook werd het publiek nadrukkelijk betrokken bij het concert bij het nummer Multicolor dat als thema een rode draad door het concert vormde. De kerk werd hiervoor in drie blokken ingedeeld en ieder blok nam een deel van het nummer voor zijn rekening dat uiteindelijk samen gesmeed werd tot een song. En dat leverde een geweldige interactie op bij de ruim 180 bezoekers. Door de grote diversiteit aan nummers was het voor iedereen een zeer aangename gelegenheid.
Op deze speciale zondag had het jubilerende koor nadrukkelijk aandacht voor alle moeders. Zij kregen van de koorleden van Shansons allen een roos aangereikt. En aan het eind van het concert werd het lijflied van Shansons, dat onder leiding staat van dirigente Esther Gotink-Van der Heijden uit Vorden, ‘The Way ol friends do’ van Abba gezongen, samen met AmaZing. Een mooie afsluiting van een prachtig concert.

.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant