De winnaars van het schoolvoetbaltoernooi van vorig jaar verdedigen nu op woensdag 12 april hun titel. Foto: PR

De winnaars van het schoolvoetbaltoernooi van vorig jaar verdedigen nu op woensdag 12 april hun titel. Foto: PR

Schoolvoetbaltoernooi Ruurlo niet meer op Koningsdag

Sport

Evenement op verzoek van scholen twee weken eerder

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de Ruurlose basisscholen georganiseerd door de Activiteiten Commissie (AC) van voetbalvereniging Ruurlo vindt dit jaar voor het eerst in haar bijna vijftigjarige geschiedenis niet meer plaats op Koningsdag (voorheen Koninginnedag). Het sportieve evenement voor leerlingen uit groep zeven en acht is dit jaar op woensdagmiddag 12 april. Het toernooi op sportpark ‘t Rikkelder is verplaatst mede op verzoek van de vier Ruurlose basisscholen Kerst Zwart, WonderWijs, Willibrordus en De Driesprong.

Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid door corona werd het evenement in samenwerking met Oranjevereniging Ruurlo vorig jaar nog wel op Koningsdag gehouden. “Maar de roep vanuit de scholen om het toernooi op een ander tijdstip te organiseren werd steeds luider. En daar hebben we naar geluisterd. De animo werd minder vanwege het teruglopen van het aantal basisschoolkinderen, maar ook omdat diverse kinderen rond deze dag met hun ouders op vakantie gaan, en leerkrachten de kinderen niet konden supporten op deze dag”, zegt Hilde Groot Roessink namens de AC.
Met de verplaatsing hoopt de AC dat er dit jaar weer meer teams meedoen. De deelname was vorig jaar met nog maar zeven ploegen geringer dan ooit. Er kwamen slechts vier jongensteams (Kerst Zwart 1 en 2, De Driesprong en Willibrordus) het veld op, en drie meisjesteams (Kerst Zwart, De Driesprong en Willibrordus).
Hilde Groot Roessink: “Dit jaar hopen we op een grotere instroom en ook dat WonderWijs weer aan het toernooi deelneemt.” Voor volgend jaar overweegt de AC om, zoals dat ook in het verleden het geval was. ook kinderen uit de groepen vijf en zes aan het toernooi te laten deelnemen.
De winnaars van de editie 2023 mogen namens Ruurlo op woensdag 17 mei meedoen aan het Regionale schoolvoetbaltoernooi in Lichtenvoorde, op sportpark de Treffer van voetbalvereniging Longa ’30.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant