Vader Robert en zoon Steijn Reindsen (r) hengelden samen zes forellen uit het water van het grote bassin van zwembad De Meene. Foto: PR

Vader Robert en zoon Steijn Reindsen (r) hengelden samen zes forellen uit het water van het grote bassin van zwembad De Meene. Foto: PR

Mooiweervissers hengelen in lichte regen forellen uit zwembad

Sport

RUURLO – Lichte regen in combinatie met een hoge temperatuur is de beste combinatie om te vissen zo is de ervaring van ervaren vissers. En laat dat nu zondag net de weersomstandigheden zijn tijdens het jaarlijkse forelvissen in zwembad De Meene. In een kleine drie uur werden dan ook de ruim vijftig forellen, die vorig jaar na afloop van het zwemseizoen in het grote bassin waren uitgezet, door de 24 deelnemers uit het water ‘getakeld’. 

Door Jan Hendriksen

“Door de lichte regen vertroebelt het water enigszins waardoor vissen je minder goed kunnen zien. Ook zorgt lichte regen ervoor dat insecten in het water terecht komen. Harde regen heeft een negatief effect”, weet één van de deelnemers. Tot de 24 deelnemende vissers behoorden vader Robert Reindsen (49) en zijn tienjarige zoontje Steijn uit Ruurlo. “Maar we zijn eigenlijk ‘mooiweervissers’. Maar dit uitje konden we niet laten schieten”, vindt Robert. Samen ‘vissen’ ze zes forellen uit het water: Robert één en Steijn vijf. “Verschil moet er zijn”, lacht Robert terwijl hij aan de bar in de Plaza van De Meene even gezellig kletst met bestuurslid Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo en badmeester Rick Blasman. Zoals gewoonlijk houden twee leden van de Ruurlose hengelsportvereniging De Reurlse Vissers, Hans Berkelder en Arjen Ritsma toezicht en geven ze waar nodig is wat adviezen. De Reurlse Vissers werden ooit benaderd in de tijd dat de landelijke media zich op het forelvissen stortte om eventuele misstanden de kop in te drukken. “Maar die tijd ligt alweer een groot aantal jaren achter ons, toen we als een van de eerste zwembaden het forelvissen introduceerden”, zegt Bernauer. Want dat is al weer ruim twintig jaar geleden. Doordat de forellen de afgelopen maanden het water in het grote bassin in beweging hebben gehouden is het schoonmaakwerk, wanneer begin maart het water uit het bad gehaald wordt, een stuk simpeler. “Een mooie natuurlijke manier om te besparen op arbeids- en energiekosten”, aldus badmeester Blasman.

Verkoop abonnementen
Zwemmers kunnen voorlopig het water nog niet in, maar wel begint over enkele weken de voorverkoop van abonnementen voor het zwemseizoen 2024. Op zondag 28 april is de start van het nieuwe zwemseizoen of bij een tropische lente wellicht al een weekje eerder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant