Helaas verloor Tornax nipt van Wicoc. Foto: PR

Tornax pakt twee punten tegen Wivoc

Sport

RUURLO - Het was tot op het laatste moment spannend, maar de mannen van de Ruurlose volleybalvereniging Tornas hebben op zaterdag 4 februari de thuiswedstrijd tegen Wivoc verloren. Het laatste bedrijf van de pittige vijfsetter eindigde in 14-16.

WIVOC staat op de vijfde plaats, één plek boven Tornax. Het zou dus een wedstrijd worden van twee tegenstanders die aan elkaar gewaagd zijn. Dat bleek al meteen. Tornax begon goed, trok een klein gat maar kwam niet voldoende los. Wivoc kwam tegen het einde van de set voor en stond zelfs op setpoint. Maar de Ruurlose mannen bleven knokken en haalden met 28-26 knap de set binnen.
De tweede set liet een vergelijkbaar beeld zien, tot Tornax het op beslissende momenten liet liggen: 22-25. De derde set begonnen de Ruurlose mannen niet goed. Vooral de passing liep niet volgens plan en diverse persoonlijke fouten zorgden al snel voor een verdiende achterstand die niet meer werd ingelopen: 18-25.
Na enkele wisselingen begon het team sterker aan de vierde set. Tornax kwam geen moment in de problemen. De blokkering stond beter, passend hadden de mannen het op orde en aanvallend kwamen zij er daardoor beter uit. Hoewel Wicoc in het midden van de set het initiatief pakte, nam Tornax dit naar het einde toe over. Met vechtlust en erg goed spel werd er gewonnen met 25-22.
Met een sterk begin in de beslissende vijfde set sloeg Tornax al snel een gat. In het midden van de set had het Ruurlose team moeite om de pass onder controle te krijgen. De mannen kwamen er aanvallend niet uit, doordat Wivoc goed anticipeerde met de blokkering. Verder was er nog een cruciaal moment, dat zorgde dat Tornax twee punten achter kwam in plaats van gelijk te komen: de tweede scheidsrechter gaf de bal aan Tornax, maar de eerste scheidsrechter constateerde een dubbele fout. De set en de wedstrijd gingen uiteindelijk met minimaal verschil verloren: 14-16. Dat was wel even zuur maar Tornax kon in ieder geval toch nog twee punten bijschrijven.
Vrijdagavond speelt Tornax in Deventer tegen Avior. De wedstrijd begint om 20.30 uur.