't Timpke. Foto: Rob Stevens

't Timpke. Foto: Rob Stevens

Wethouder onder vuur vanwege ‘t Timpke

Politiek

BORCULO - Afgelopen week is wethouder Anjo Bosman (Gemeentebelangen) onder vuur komen te liggen bij de andere fracties in de gemeenteraad van Berkelland. Haar mededeling van afgelopen maandag dat er op korte termijn zes ton nodig is om een technisch mankement in de installatie van zwembad ’t Timpke in Ruurlo te verhelpen viel verkeerd. Het vrijmaken van dat bedrag is verwoord in een spoedvoorstel dat nu in de raadsvergadering van februari op de agenda komt. Maar er was alom verontwaardiging.

Door Rob Stevens

Het bedrag had in de meerjarenbegroting moeten zijn opgenomen, vonden de fracties. Iets wat de wethouder zelf overigens ook aangeeft en waarvoor ze excuses heeft aangeboden. Het had volgens de oppositie niet eens een acuut probleem hoeven worden als eerder beleid was gevoerd op de onderhoudsbehoefte die bij een zwembad uit 1992 nu eenmaal te verwachten is. Het zwembad zelf had de noodzaak van onderhoud al eerder aangekaart.

Overdreven
Gemeentebelangen, de partij van wethouder Bosman, vindt de commotie die is ontstaan, wat overdreven. Wel betreurt de partij de trage gang van zaken in het proces, maar de aanvraag die er nu ligt heeft prioriteit en er ligt een voorstel om de aanpassingen in het zwembad te realiseren. Overigens zal voor renovatie van ’t Timpke op termijn nog eens twee miljoen euro nodig zijn.
De ontstane ophef wordt op de website van Gemeentebelangen vooral gezien in het licht van de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen: “Ook in de Berkellandse politiek gaat het in de laatste maand voor de verkiezingen hard tegen hard. Zo vlak voor de verkiezingen is het te verwachten dat partijen elkaars hand loslaten en meer voor zichzelf gaan. Dat is echter niet zoals Gemeentebelangen Berkelland politiek wil bedrijven.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant