Hoe komen zij de koude maanden door. Sommige zoogdieren zorgen ervoor dat ze in het najaar een dikke speklaag hebben. Foto: PR

Hoe komen zij de koude maanden door. Sommige zoogdieren zorgen ervoor dat ze in het najaar een dikke speklaag hebben. Foto: PR 

Lezing Winterslaap en winterrust IVN Noord-Midden Achterhoek

Natuur

RUURLO/LOCHEM – Natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek organiseert alweer de laatste thema-avond van dit jaar. Dit keer over zoogdieren in de winter. En dan vooral over zoogdieren die hier in de omgeving thuishoren. 

Hoe komen zij de koude maanden door. Sommige zoogdieren zorgen ervoor dat ze in het najaar een dikke speklaag hebben. Om daarna maanden op een rustige geschikte plek in een winterslaap te gaan. In winterslaap gaan bijvoorbeeld de egel, de hazelmuis en de vleermuis. Andere houden meer van winterrust, zoals de eekhoorn en de das.
Hoe kan men de eigen omgeving en tuin op hun verblijf in de winter voorbereiden? Nieuwsgierig? Kom dan luisteren naar Wilko Poortman. Hij is docent biologie en natuurgids en betrokken bij de Stichting Vleermuizendorp Neede. Hij is een rasverteller.
De lezing is op dinsdag 28 november vanaf 19.30 uur in het Stadhuus in Lochem, Markt 3. Zijingang in steegje tussen Stadhuus en Mitra. Ook niet-leden van IVN zijn van harte welkom. Zij betalen, inclusief koffie 5 euro entree, dat is iets meer dan de leden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo