De huidige bezetting van Q-Select bestaat uit Fiona King (zang), Jan Snikkers (drums), Hans Roerdink (toetsen), Emiel Hietbrink (bas) en Jan Stomps (sologitaar en zang). Foto: PR

De huidige bezetting van Q-Select bestaat uit Fiona King (zang), Jan Snikkers (drums), Hans Roerdink (toetsen), Emiel Hietbrink (bas) en Jan Stomps (sologitaar en zang). Foto: PR

Q-Select zorgt bij De Tapperij voor tweede Toevank-reünie

Muziek

RUURLO - Bij het praten over voormalig café-zaal Toevank in Ruurlo wordt in één adem altijd de band Q-Select genoemd. De nostalgie en het plezier uit de jaren zestig van de vorige eeuw is nog altijd aanwezig, zowel bij de groep als bij het publiek. Het is na de eerste Toevank-reünie van vorig jaar maart dan ook logisch dat er dit jaar een tweede zou komen. Dit op verzoek van de vele fans die de vorige keer de sfeer als overweldigend ervoeren en aanstuurden op een herhaling.

Door Jan Hendriksen

De tweede Toevank-reünie vindt plaats op zondagmiddag 3 maart, wederom bij café-restaurant De Tapperij aan het Julianaplein in Ruurlo. Ongetwijfeld een middag waar veel bezoekers van vroeger elkaar weer zullen ontmoeten. In dat verre verleden van de jaren zestig hield Q-Select acht keer per jaar bij Toevank een dansmiddag voor de jeugd. Met behulp van landbouwplastic, blauw licht aan het plafond en een draaiende spiegelbol werd de zaal omgetoverd tot een heus ‘danspaleis’.
Wie zich de optredens van Q-Select bij café Toevank nog goed kan herinneren is Gerrie Kranenburg-Wezinkhof (68) uit Ruurlo. “Als jonge ‘deerns’ van De Bruil gingen we stiekem als vriendinnen op zondagmiddag naar Toevank. Prachtig was dat. De muziek van toen vind ik nog steeds goed en herkenbaar. Vorig jaar was het dan ook prachtige middag en een weerzien met diverse bekenden uit die periode”, zegt Gerrie die ook mooie herinneringen bewaart aan de reünie die Q-Select eind jaren negentig bij Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo organiseerde.

Bespelen
Natuurlijk kunnen ook liefhebbers van de sixties- en seventiesmuziek die de periode Toevank niet hebben meegemaakt op 3 maart de kans grijpen om eens lekker uit hun dak te gaan. En dat doet iedereen, want Q-Select weet, met hun breed opgezette repertoire, als geen ander hoe zij het publiek moeten bespelen met ‘gouwe ouwe’ muziek. En het wordt helemaal leuk als het publiek zich in kleding uit die tijd zou steken.

Enthousiasme
Het enthousiasme van Fiona King (zang), Jan Snikkers (drums), Hans Roerdink (toetsen), Emiel Hietbrink (bas) en Jan Stomps (sologitaar en zang) heeft niets aan kracht ingeboet. Met nummers als California Dreaming, Venus, Proud Mary en Pretty Woman nemen ze het publiek mee terug in de tijd. Nostalgische herinneringen worden opgehaald en nieuwe worden gemaakt. Even lekker los gaan op Somebody To Love en Honky Tonk Women, om vervolgens op adem te komen op de sfeervolle klanken van Caroline en Hey Jude.

Voorverkoop
De zaal van café-restaurant De Tapperij gaat om 14.30 uur open. Entree: 8,50 euro in de online voorverkoop. Aan de zaal kosten de kaartjes 10 euro. Voor meer informatie: Jan Snikkers, tel. 06-43711112 of e-mail info@Q-Select.nl.


www.Q-Select.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant