Een tiental pianotalenten geeft op zaterdag 24 juni een ‘concert’ tijdens het voorspeeluur. Foto: PR

Een tiental pianotalenten geeft op zaterdag 24 juni een ‘concert’ tijdens het voorspeeluur. Foto: PR 

Jonge pianotalenten laten zich horen in de Dorpskerk

Muziek

RUURLO – Er zijn in Ruurlo veel mensen die pianoles kregen van Irene Venderbosch. Ook vandaag blijkt er veel talent te zijn, dat zich verder ontwikkelt aan de hand van de pianodocente. Jaarlijks laten zij horen hoe ver hun spel gevorderd is tijdens een ‘voorspeeluur’. Dit jaar doen ze dat op zaterdag 24 juni, vanaf 14.30 uur in de Dorpskerk.

Het is niet de eerste keer dat de Dorpskerk de entourage biedt voor het voorspeeluur. De vorige keer was het een groot succes, niet alleen door het spel van de veelal jonge talenten, maar ook door de aanwezigheid van veel belangstellenden. De Dorpskerk was goed gevuld. Deze keer kiest Venderbosch voor de intieme beslotenheid van de Ontmoetingsruimte in de Dorpskerk. Daar is ruimte voor zo’n tachtig bezoekers op de tribune en de stoelen. Komen er meer mensen, dan worden er stoelen bijgeplaatst. Iedereen is welkom. De bezoekers zitten dichtbij de vleugel en hebben daarmee een goed zicht op de optredende jonge musici. De concentratie en het enthousiasme van de pianospelers is voor iedereen voelbaar. De opluchting na de laatste gespeelde noot evenzeer.

Open Kerk
Het voorspeeluur maakt deel uit van het Open Kerk zomerprogramma, waarbij de kerkdeuren elke zaterdagmiddag open staan tussen 14.00 en 16.30 uur. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in deze mooie, ruim zevenhonderd jaar oude kerk. Er zijn gastvrouwen en/of -heren aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Dit jaar is er naast muziek veel aandacht voor kunst. In juli exposeert kunstenares Lidy Blaauw haar werk en in augustus is vier dagen per week het werk van bij de KunstKring Ruurlo aangesloten Berkellandse kunstenaars te bewonderen. Het complete programma van de Open Kerk in deze zomermaanden staat op www.pknruurlobarchem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant