Als winnaars van de show kwamen Sam en Lotte Mombarg en Lisanne Schoppers uit de bus. De drie Veldhoekse meiden vertolkten de nummers ‘Mama Mia’ en ‘Dancing Queen’ uit de film Mama Mia van Abba. Foto: PR.

Als winnaars van de show kwamen Sam en Lotte Mombarg en Lisanne Schoppers uit de bus. De drie Veldhoekse meiden vertolkten de nummers ‘Mama Mia’ en ‘Dancing Queen’ uit de film Mama Mia van Abba. Foto: PR.

Acts stuk voor stuk origineel en tot in de puntjes uitgewerkt

Muziek

RUURLO/HENGELO – Creatief, origineel, perfect geplaybackt en tot in de puntjes uitgewerkt wat (aan)kleding betreft. En soms zelfs grensverleggend. Het was inmiddels vier jaar geleden dat er in de Ruurlose/Hengelose buurtschap een playbackshow had plaatsgevonden. Waar de laatste jaren menige playbackshow aan een stille dood stierf leeft de show in Veldhoek als nooit te voren. Maar liefst vijftien acts telde het avondvullende programma op Goede Vrijdag dat in het knusse Verenigingsgebouw plaatsvond. Het publiek was massaal van de partij. Het gebouw puilde volledig uit zijn voegen.

Door Jan Hendriksen

In totaal beklommen verdeeld over de vijftien act maar liefst 78 Veldhoekse artiesten het kleine toneel van het Verenigingsgebouw. “En als ik de line-up bekijk dan zou de Zwarte Cross daar jaloers op zijn. We hebben van alles in de aanbieding. Van disco tot musical, Nederlands- en Engelstalige nummers maar ook het onvervalste Achterhoekse dialect is vertegenwoordigd. En omdat de Paus nog niet voldoende hersteld is van zijn longontsteking hebben we een andere heilige gevonden om da avond af te sluiten”, zo verwelkomde presentator Jan Bretveld het publiek. Na de pauze werd Bretveld vervangen door Maarten Hissink omdat Bretveld met een aantal vrienden ook het podium beklom met de act ‘De jongens van de bouw’ van Bertus Staigerpaip.

De jury bestaande uit de Ruurloërs Ype Jan Banda en Arjan Meulenveld en Herman Westendorp uit Almen had aan het eind van de avond geen gemakkelijke taak om uiteindelijk de winnaars van de show aan te wijzen. Het niveau was namelijk hoog. Naast de uitstekende playback was er ook veel aandacht aan de aankleding van de acts besteed. Een betonmolen, een perfect nagemaakte treinwagon, kerstbomen en vijf perfect verklede Sinterklazen. Van alles en nog wat en beklom en werd het podium opgesleept. 

Als winnaars van de show kwamen Sam en Lotte Mombarg en Lisanne Schoppers uit de bus. De drie Veldhoekse meiden vertolkten de nummers ‘Mama Mia’ en ‘Dancing Queen’ uit de film Mama Mia van Abba waarin het drietal in het eerste gedeelte van de act twintig jaar waren en in het tweede gedeelte veertig jaar.

Tweede werd de familie Reerink bestaande uit Herbert, Henrico en Gert Reerink en Chantal Muller met een medley van de Foute Party bestaande uit de nummers ‘Rianbow in het ski’ van Paul Elstak, ‘Ik ga zwemmen’ van Mart Hoogkamer, ‘Springen Nondeju’ van Snollebolleke, ‘Tarzan en Jane’ van Toy Box en ‘Met z’n allen’ van Henny Huisman. Derde werd een act bestaande uit leden van de Toneelgroep Veldhoek met in de hoofdrol vlogger Yvonne Coldeweyer waarbij ze de misstanden uit de artiestenwereld aan de kaak stelde met als titel ‘#Me Too’. Tenslotte was er een aanmoedigingsprijs voor Jill en Raf Muller omdat zij als enige jeugdact aan de playbackshow deelnamen met het nummer ‘Dierenfreak’ van Kinderen voor Kinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant