De Kinderkleding- en speelgoedbeurs is op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober in ’t Kulturhus. Foto: PR
De Kinderkleding- en speelgoedbeurs is op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober in ’t Kulturhus. Foto: PR

Kinderkleding- en speelgoedbeurs weer terug in Ruurlo

Maatschappij

RUURLO – De kinderkleding- en speelgoedbeurs van speel-o-theek De Dobbelsteen is weer terug van weg geweest na een afwezigheid van vier jaar. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober wordt de beurs gehouden in ’t Kulturhus in Ruurlo.

Traditiegetrouw werd deze beurs tweemaal per jaar georganiseerd. Zowel in het voorjaar als het najaar konden inwoners uit Berkelland en omgeving hier terecht voor scherp geprijsde tweedehands kleding en speelgoed.
Door de coronamaatregelen kon de beurs in 2020 en ook daarna geen doorgang vinden. Vervolgens brak een periode aan waarin de speel-o-theek te kampen kreeg met een dalend aantal vrijwilligers, waardoor de organisatie van de beurs niet meer van de grond kwam. “Er komt veel kijken bij het organiseren van de beurs. Dat begint al weken van te voren met het ophangen van posters, persberichten schrijven, inbrengers en leden van de speel-o-theek via e-mail op de hoogte brengen, de stickerverkoop, et cetera. En daarna het huzarenstukje om de Grote Zaal van ’t Kulturhus om te toveren tot beurslocatie: rekken in elkaar zetten, tafels op de goede plekken neerzetten en dan alle ingebrachte kleding sorteren, hangeren of opvouwen en op de juiste maat wegleggen”, somt Annemarie van Rooij, voorzitter van speel-o-theek De Dobbelsteen en 1 van de organisatoren van de beurs, op.
“Na afloop van de beurs moet alle niet verkochte kleding en speelgoed weer gesorteerd worden en de zaal weer worden opgeruimd. Daar zijn veel handen voor nodig.”

Vrijdag 13 oktober wordt de beurs weer nieuw leven ingeblazen, maar bestaat er nog steeds behoefte aan tweedehands kleding en speelgoed? Annemarie zegt: “Via Facebook en ook in de speel-o-theek werd geregeld geïnformeerd of er weer een beurs kwam. Met name wanneer de tijd voor nieuwe zomer- of winterkleding in aantocht was. Iedereen let behoorlijk op de portemonnee en alle kleding nieuw aanschaffen voor de groeiende kids kost veel geld. En ook op Sinterklaascadeaus kan flink worden bespaard met al het speelgoed op de beurs.”

De beurs heeft ook nog een belangrijke functie voor de speel-o-theek zelf. “Een van de doelstellingen van de Speel-o-theek is om deze toegankelijk te houden voor de gezinnen die het echt nodig hebben. Daarom willen we de kosten voor het abonnement zo laag mogelijk houden. Wij draaien zonder subsidie van de gemeente, dus hebben we voldoende eigen inkomsten nodig.”
De beurs werkt met inbrengers. 30 procent van de verkoop komt ten goede aan De Dobbelsteen. Dit gebruiken we om het speelgoedassortiment aantrekkelijk te houden, maar hierdoor voorkomen we ook dat het tarief omhoog gaat.”

Openingstijden
Op vrijdag 13 oktober is de beurs geopend van 18.30 tot 20.30 uur en op zaterdag 14 oktober van 9.30 tot 10.30 uur. De entree is gratis.

Meer informatie over de beurs: www.sotdedobbelsteen.nl of op www.facebook.com/kinderbeursDeDobbelsteen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant