De 42 kilometer lange tocht ging richting Borculo, Geesteren en Gelselaar.  Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

De 42 kilometer lange tocht ging richting Borculo, Geesteren en Gelselaar.  Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen

Laatste toertocht trekt 160 oldtimer-trekkers

Maatschappij

RUURLO - Dat het verzamelen, opknappen en werken met oude tractoren nog altijd erg leeft bleek zondag 13 november wel uit de aanmelding van meer dan 160 oude tractoren uit alle windstreken van ons land. Vanaf restaurant De Duif in Ruurlo namen zij deel aan de veertiende editie van de Bikkeltocht.

Bennie en Bertha Hanskamp uit Ruurlo organiseerden deze jaarlijkse oldtimertoertocht als ‘liefhebbers’ van oude tractoren onder auspiciën van de Gelderse afdeling van de Oude Tractoren en Motoren Vereniging (OTMV). Het is steevast de laatste tocht van het jaar van de OTMV Gelderland.
Zondagmorgen om 10.00 uur gaf ‘ritmeester’ Hendrik Jan Halfman onder prachtige maar frisse najaarsomstandigheden het startsein voor het eerste deel van de 42 kilometer lange tocht die richting Borculo, Geesteren en Gelselaar ging. Rond het middaguur was er een pauze bij de familie Reurink aan de Pierinkdijk in Gelselaar. Nieuwsgierigen en liefhebbers kwamen de oude tractoren bezichtigen.
Na de tussenstop ging de tocht via de Borculose buurtschap Dijkhoek weer terug richting ‘t Ruurlose Broek waar de deelnemers en de veertien vrijwilligers bij zich De Duif tegoed deden aan een boerenkoolmaaltijd met rookworst en speklappen. Meer foto’s op onderstaande website.


www.achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant