Boerderij 't Hiddink aan de Wiersseweg in Ruurlo. Foto:PR
Boerderij 't Hiddink aan de Wiersseweg in Ruurlo. Foto:PR

Bezichtiging monumentale Ruurlose boerderij ‘t Hiddink

Cultuur

RUURLO - Boerderijenstichting Achterhoek (BSA) houdt op 9 september voor donateurs en andere belangstellenden een rondleiding op boerderij ‘t Hiddink aan de Wiersseweg 70 in Ruurlo. De rondleiding is van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@bsachterhoek.nl ten name van secretaris San Smeets. Vol is vol, dus het is aan te raden snel aan te melden.

Boerderij ‘t Hiddink is de winnaar van de door de BSA georganiseerde verkiezing van de Mooiste Boerderij van de Achterhoek 2022. De boerderij geeft een goed beeld van het agrarisch leven in de Achterhoek in de laatste honderd jaar.
De boerderij is zorgvuldig verbouwd. Veel oorspronkelijke details zijn gehandhaafd. Het gebint is grotendeels aanwezig en intact. De dakconstructie is bijzonder vanwege eiken sporen (met telwerken) en een zestal diagonale schoren. De luiken dragen nog de kleuren van het geslacht Van Heeckeren. Dit geslacht was van 1420 tot 1977 eigenaar van het kasteel van Ruurlo. In het voorhuis is nog de oude schouw te zien, evenals de deuren en plafond. Boerderij Hiddink is zeer uniek en mag niet verloren gaan, zo is geoordeeld door Berkelland. Daarom heeft deze boerderij onlangs de status van gemeentelijk monument gekregen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant