Concert vol met Franse chansons van Trio Camadou bij Kunstkring Ruurlo. Foto: PR/Kunstkring Ruurlo
Concert vol met Franse chansons van Trio Camadou bij Kunstkring Ruurlo. Foto: PR/Kunstkring Ruurlo Louis Swart Ruurlo

Trio Camadou brengt ‘les belles chansons’

Muziek

RUURLO – Mensen kunnen zaterdag 30 september komen genieten van Franse chansons door Trio Camadou in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo. Het optreden begint om 20.00 uur.

Half Nederland heeft wel eens een zomervakantie gevierd in Frankrijk. Het kan dus niet anders of half Nederland kent Franse chansons. Het is de populairste, meest eigen stijl van de Franse zangkunst. Bij het chanson ligt de nadruk op de teksten die gezongen worden. Over het algemeen zijn de teksten ook doorspekt met persoonlijke gevoelens. Eigenlijk net zo iets als het Nederlandse levenslied, maar dan in het Frans.
Camadou is de artiestennaam van zangeres, componiste Carole Marie Doucet, (Montreal). Ze beschikt over een groot en gevarieerd repertoire, dat deels uit eigen werk bestaat. Door haar meertaligheid bevat het ook Engels- en Nederlandstalige liedjes. Camadou presenteert haar Soirée Chantante, een mix van Franse bekende chansons uit heden en verleden. Van Brel en Aznavour tot Salvador en Bruni, maar ook van eigen chansons van het debuutalbum Camadou. Hartstocht, melancholie en humor staan de bezoekers te wachten.
Dasha Beltiukova, fluit (Minsk, Wit-Rusland) begon vanaf haar zevende met optreden. Sinds 2000 woont en speelt Dasha in Nederland in diverse ensembles met musici van naam. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam (Bachelor en Master Degree) bij professor Harrie Starreveld.

Hans van Gelderen (1962) studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Dick Visser en behaalde in 1991 het diploma Docerend Musicus en in 1992 het diploma Uitvoerend Musicus. Als klassiek gitarist heeft hij met verschillende ensembles een internationale carrière. Hans treedt veel op als begeleider op de steelstringgitaar of viola de fado in de muziekstijlen fado, het Franse chanson en kleinkunst/cabaret.
Het is alweer acht jaar geleden, maar degenen die er in 2015 bij waren weten het nog wel. Trio Camadou trad ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan van de KunstKring op in de Cactusoase. Het was een vrolijke, sfeervolle avond met muziek waar het publiek blij van werd, maar soms ook een beetje weemoedig.

Toegangskaartenkosten 21,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van Kunstkring Ruurlo en aan de kassa (pinapparaat is aanwezig). Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang.


www.kunstkringruurlo.nl/muziek

Trio Camadou.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant