Lizzy Ossevoorttreedt in Ruurlo op met pianist Timothy Banchet. Foto: PR

Lizzy Ossevoorttreedt in Ruurlo op met pianist Timothy Banchet. Foto: PR

Jazz in Dorpskerk met zangeres Lizzy Ossevoort en pianist Timothy Banchet

Muziek

RUURLO – In de Dorpskerk klinkt op vrijdagavond 18 augustus jazzmuziek. In de kerk aan het Kerkplein 1 in Ruurlo is er concert van zangeres Lizzy Ossevoort en pianist Timothy Banchet. Deze muzikale voorstelling wordt georganiseerd door de Kunstkring en het begint om 20.30 uur. 

Midden in de zomer klinkt jazzmuziek in de eeuwenoude Dorpskerk. Het is een driedubbele première: voor de Dorpskerk, voor de KunstKring en voor het jazz duo zelf. Niet eerder traden singer/songwriter/jazz zangeres Lizzy en jazzpianist Timothy Banchet op voor de KunstKring. En al helemaal niet in de Dorpskerk in Ruurlo. Dat is goed te begrijpen want Lizzy (afkomstig uit Halle) is nog jong en studeerde ook een tijdlang aan The Manhattan School of Music in New York. En Timothy Banchet is als begeleider van solisten zeer bekend in het westen van ons land. Met saxofonist Benjamin Herman speelt hij in diens gelijknamige trio. Lizzy, eigenares van een fantastische stem en Timothy als virtuoos op de piano laten zien hoe onverwacht mooi jazz in een eeuwenoud monument klinkt.
Het zal sowieso een bijzondere ervaring worden want in de kerk worden kunstwerken van ruim twintig Berkellandse kunstenaars geëxposeerd. Voorafgaande, in de pauze en na afloop van het concert zijn de bezoekers vrij om de kunstwerken te bewonderen. Die trouwens ook te koop zijn en direct mee naar huis genomen kunnen worden.

Zangeres Lizzy is geboren voor het podium. Met volle overtuiging mengt ze vocale jazz met soul en gospel invloeden, geïnspireerd door legendes en recente helden als Dinah Washington, Gregory Porter en Norah Jones. Met persoonlijke verhalen en een innemende podiumpresentatie ontroert en verbindt ze het publiek.

Als performer is Lizzy al heel lang actief. Ze heeft gewerkt met het Metropool Orkest, John Clayton, Bert van den Brink, Jean Baylor, Stefon Harris en vele anderen. Haar eerste single ‘What Christmas Really Means’ bracht ze uit onder het label van haar mentor uit New York, jazz en gospel artiest Damien Sneed. Na nog twee singles komt dit jaar haar debuutalbum uit: ‘Start Our Search’, de titel van dit concert.

Lizzy wordt begeleid door pianist Timothy Banchet die al een aantal jaren mee loopt in het jazz milieu. Dankzij zijn vaders enorme platencollectie kwam hij al vroeg in aanraking met jazz. Zijn carrière ontrolde zich tot nu toe hoofdzakelijk als begeleider – sideman in goed jargon, maar in de nabije toekomst wil hij graag een groep oprichten om zijn eigen muziek te vertolken.

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te koop via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop en bij de ingang van de kerk. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant