Désiree Langelaar en Wil Kok spelen al sinds 2008 samen in kerken in Borculo en Ruurlo. Foto: PR

Désiree Langelaar en Wil Kok spelen al sinds 2008 samen in kerken in Borculo en Ruurlo. Foto: PR

Wil Kok en Désiree Langelaar spelen in de Dorpskerk

Muziek

RUURLO – De deuren van de Dorpskerk gaan op zaterdagmiddag 29 juli weer wijd open. Tussen 14.00 en 16.00 uur laten Désiree Langelaar en Wil Kok de bezoekers genieten van sfeervolle muziek.

Deze twee musici spelen al sinds 2008 regelmatig samen, Wil Kok op orgel en/of piano, Désiree Langelaar op dwarsfluit. Zij spelen afwisselend tijdens kerkdiensten in de Willibrorduskerk en bij de zomer openstellingen van de kerk in Borculo en in de Dorpskerk in Ruurlo. Wil Kok heeft tot 2012 altijd orgelles gehad. Désiree heeft nog steeds les via het Segnokollektief van Gerlien Hilhorst. 

Barokmuziek
Het repertoire van Wil Kok en Désiree Langelaar is voornamelijk barokmuziek van verschillende componisten, zoals Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann en Wolfgang Amadeus Mozart, maar men hoort ook de uit de 16de eeuw daterende melodie ‘Greensleeves to a ground’ in variaties door Carl Dolmetsch (1911 – 1997). Volgens overlevering zou ‘Greensleeves’ gecomponeerd zijn door Hendrik VIII voor Anne Boleyn.

Wil Kok en Désiree Langelaar spelen gedurende de middag niet continu, maar met tussenpozen. Tussendoor hebben bezoekers de gelegenheid om de meer dan 700 jaar oude Dorpskerk te bezichtigen. In de kerk ligt een folder met informatie en een handleiding om de geheimen van de Dorpskerk zelf te ontdekken. Natuurlijk kan men ook gewoon even stil zijn in de Stiltehoek en daar een kaarsje branden. 

De kerkdeuren staan open van 14.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant