André van der Ley houdt een vurig pleidooi voor gezond bewegen met Walking Football. Archieffoto: Liesbeth Spaansen

André van der Ley houdt een vurig pleidooi voor gezond bewegen met Walking Football. Archieffoto: Liesbeth Spaansen

Seniorenochtend bij sportpark de Bijenkamp

Maatschappij

EIBERGEN - Tijdens de Nationale Beweegweek voor ouderen wordt er op woensdag 29 mei bij sportpark de Bijenkamp een seniorenochtend georganiseerd tussen 10.00 en 12.00 uur. Dit is toegankelijk voor alle senioren uit en rondom Eibergen. Iedereen kan vrij inlopen bij alle activiteiten, die er dan te doen zijn op het gebied van bewegen, cultuur en ontmoeten.

Bij de vijf sportverenigingen is er die ochtend uiteenlopend aanbod om te bewegen. Zo wordt er bij FC Eibergen een demonstratietraining gegeven door de Old Stars van De Graafschap. Dit team bestaat uit oud-spelers van De Graafschap zoals Guus Hiddink, Henk Koenders, André van der Ley en Joop Doornenbosch. Dames en heren die het leuk vinden zijn van harte welkom om aan te sluiten. Naast voetbal is er ook de mogelijkheid om tennis en padel op Old Stars-niveau - en dus laagdrempelige manier - te beoefenen bij TPV Mallumse Molen.
Senioren die willen gaan skeeleren kunnen terecht bij de Stofwolk waar een trainer de deelnemers zal begeleiden. De atletiekvereniging ASV staat met trainers paraat om sportief te gaan wandelen. Hier kan men ook bij de Old Stars-beweeggroep aansluiten. En de ijsvereniging heeft jeu de boules en klootschieten als aanbod en daar is ook de start van het Bijenpad dat gelopen kan worden op en rondom het sportpark.

Op het gebied van cultuur en ontmoeten verzorgt Kreggel & Kwiek het aanbod en zijn er laagdrempelige activiteiten te doen in de verschillende kantines. Hierbij staan vooral gezelligheid en ontmoeten voorop. Onder andere spelletjes, een beweeghalfuurtje, kaarten en uiteraard gezellig een kopje koffie drinken om te kletsen. Wie interesse mocht hebben om wat vrijwilligerswerk te gaan doen, dan staat de deur open bij de onderhoudsgroep van FC Eibergen voor een kijkje en praatje. Veilig Verkeer Nederland is ook aanwezig en zal geïnteresseerden informatie geven over de hedendaagse fietsmogelijkheden. Deze kunnen ter plekke meteen in de praktijk uitgeprobeerd worden zoals een driewieler.

Er is een infopunt te vinden op de grote parkeerplaats. Daar vindt men een overzicht van wat er wanneer allemaal te doen is deze ochtend en daar kan men allerlei vragen stellen. Wie meer informatie wil of zich direct wil aanmelden, kan contact opnemen met Wout Klein Goldewijk, via wout@sportfederatieberkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant