Het team van Fysiotherapie Van Zadelhoff. V.l.n.r.: van boven naar beneden: Emma, Martijn, Freddy, Heike, Mariska, Wil en Leonie. Foto: PR

Het team van Fysiotherapie Van Zadelhoff. V.l.n.r.: van boven naar beneden: Emma, Martijn, Freddy, Heike, Mariska, Wil en Leonie. Foto: PR

Fysiotherapie van Zadelhoff helpt al vijftig jaar

Zorg

Zoon Martijn trad in voetsporen van vader Toon

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het is al vijftig jaar een begrip in Ruurlo: Fysiotherapie van Zadelhoff. De praktijk startte op 1 februari 1974 toen Toon van Zadelhoff aan de Lammerskampweg een solopraktijk begon. Zijn vrouw Wil zorgde voor de administratieve zaken. De praktijk werd in 2014 overgenomen door hun zoon Martijn en er werken inmiddels zes fysiotherapeuten, onder wie Martijn zelf en zijn vrouw Emma.

Toon van Zadelhoff vestigde zich als eerste fysiotherapeut in Ruurlo. Daarvoor was hij als therapeut werkzaam in het Koningin Wilhelmina ziekenhuis in Doetinchem. “We waren destijds op zoek naar een eigen praktijk en konden de Ruurlose cliënten ‘overnemen’ van de Hengelose fysiotherapeut Hans Hiemke, die destijds in Ruurlo praktijk hield”, zo herinnert Wil van Zadelhoff (73) zich nog goed. De praktijk groeide al snel uit zijn jas en verhuisde in 1980 naar de Christinalaan waar Toon al snel een team vormde met Freddy Nauta en Heike Kok. Een fijne werkplek waar vele patiënten zijn geholpen.
In 2006 deed zich de kans voor om de praktijk te verhuizen naar het Kulturhus dat in dat jaar haar deuren opende. Een mooie plek om de praktijk verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Deze locatie bracht verschillende disciplines en mensen dichter bij elkaar. “Een aanwinst voor het dorp”, zegt Martijn van Zadelhoff.
In 2008 gaf Toon, die toen 62 jaar was, aan minder te willen gaan werken. Dat was het moment waarop zijn nu 50-jarige zoon Martijn de maatschap instapte. Zijn vrouw Emma van Zadelhoff-Rijnders, ook fysiotherapeut, kwam nadat ze was afgezwaaid bij Defensie het team van haar man versterken. Toon van Zadelhoff ging in 2014 met pensioen. Hij gaf een praktijk met een stevig fundament door aan Martijn en Emma. En zo bleef ook de naam Van Zadelhoff behouden. “Helaas is hij na een aantal jaren van zijn pensioen te hebben genoten in november 2021 veel te vroeg overleden. Maar we zetten tot op de dag van vandaag de praktijk voort volgens de visie van mijn vader waarbij de patiënt centraal staat”, zo zegt Martijn.

Hecht team
In die vijftig jaar is Van Zadelhoff uitgegroeid tot een praktijk met in totaal zes fysiotherapeuten. Naast Emma en Martijn van Zadelhoff bestaat het team uit Freddy Nauta, Heike Kok, Leonie van Beek en Mariska van de Lest. Een hechte groep met allen een eigen specialisatie en aandachtsgebieden. Wil van Zadelhoff is nog een aantal uren in de praktijk te vinden waarbij ze administratieve taken op zich neemt. De moderne praktijkruimten bieden alle mogelijkheden voor behandeling en het doen van oefeningen. Martijn: “De vestiging van de praktijk in het Kulturhus biedt het voordeel dat overleg met andere specialisten als de huisarts en de cesartherapeut heel eenvoudig is, iets dat de behandeling ten goede komt.”

Groot aanbod
De fysiotherapeuten helpen bij klachten rondom houding of als bewegen problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten die men tijdens het werk heeft gekregen, door een ongeval of ziekte of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Martijn van Zadelhoff: “We hebben dan ook een groot aanbod aan therapieën en specialisaties in huis waaronder handtherapie, sportfysiotherapie, kindertherapie, looptherapie, psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie en zwangerschapstraining. Binnen de praktijk behandelen we zowel jong als oud en we hebben ook de mogelijkheid bij de cliënt aan huis te komen.”

Vertrouwen
Martijn en Emma van Zadelhoff en de teamleden zijn dankbaar dat men in de afgelopen vijftig jaar de praktijk heeft bezocht en hen in vertrouwen heeft genomen. “Wij streven de komende jaren naar behoud van kwalitatief goede en efficiënte fysiotherapeutische zorg en hopen nog vele mensen met houding- en beweegproblemen te mogen helpen”, besluit Martijn van Zadelhoff.


www.fysiotherapieruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant