Puck Langenbarg (r) als nationaal kampioen veldrijden junioren van 2024 in Hoogeveen. Foto: Familie Langenbarg.

Puck Langenbarg (r) als nationaal kampioen veldrijden junioren van 2024 in Hoogeveen. Foto: Familie Langenbarg. 

Puck Langenbarg in goede vorm in aanloop naar WK veldrijden

Sport

RUURLO - Op de vraag of ze zaterdag op het wereldkampioenschap veldrijden in het Tsjechische Tabor voor een podiumplaats in aanmerking komt kan de zeventienjarige Puck Langenbarg uit Ruurlo als kersverse Nederlands junior kampioen geen antwoord geven. Feit is wel dat ze momenteel in een goede vorm verkeert.

Door Jan Hendriksen

“Ik heb na het nationaal kampioenschap in Hoogeveen inderdaad twee hele mooie wereldbekerwedstrijden gereden. In Benidorm werd ik vijfde en afgelopen zondag op de afsluitende wedstrijd in het Brabantse Hoogerheide werd ik zelfs derde. De goede vorm geeft natuurlijk een goed gevoel en vertrouwen in aanloop naar het WK en het zou fantastisch zijn dat ik zaterdag vooraan mee zou kunnen doen voor een podiumplaats”, zo laat de Ruurlose in aanloop naar het WK weten. Ze reist donderdag met het NL team af naar Tsjechië. 

Het is nu niet zo dat Langenbarg zichzelf een grote druk heeft opgelegd om zaterdag een podiumplek te behalen. “Zoiets zou natuurlijk heel gaaf zijn. Maar het moet allemaal nog gebeuren op de dag zelf. Ik ga er voor zorgen om vooraan mee te kunnen doen in de wedstrijd en dan zullen we wel zien wat het gaat worden en wat dan het eindresultaat wordt”, zo laat de nationaal kampioen weten. 

Puck Langenbarg komt zaterdag 3 februari om 11.00 uur in Tabor in actie tijdens de wedstrijd voor junior vrouwen. Zij maakt samen met Sara Sonnemans, Mae Cabaca, Bloem Kalis en Noi Moes deel uit van de selectie van TeamNL voor junioren vrouwen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant