Vorige week was de selectie en het begeleidingsteam van VV Ruurlo 1 in aanloop naar de streekderby tegen VV Reünie op trainingskamp in het Spaanse Benidorm. Foto: PR

Vorige week was de selectie en het begeleidingsteam van VV Ruurlo 1 in aanloop naar de streekderby tegen VV Reünie op trainingskamp in het Spaanse Benidorm. Foto: PR

Berkelland in spanning voor gemeentelijke voetbalderby

Sport

VV Ruurlo en VV Reünie voor het eerst in zeven jaar tegen elkaar

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Voor het eerst sinds het seizoen 2016-2017 staat zaterdagavond 20 januari op sportpark ‘t Rikkelder in Ruurlo de gemeentelijke Berkellandse voetbalderby tussen VV Ruurlo en VV Reünie uit Borculo op het programma. Er wordt zaterdagavond om 19.00 uur afgetrapt.

VV Ruurlo komt al sinds het seizoen 2017- 2018 uit in de derde klasse van het district Oost van de KNVB. VV Reünie speelt daar nu ook na het behalen van het kampioenschap vorig seizoen in de vierde klasse. Beide teams zijn dit seizoen ingedeeld in de derde klasse A die grotendeels uit clubs uit Twente en Salland bestaat.
In het archief van Hollandse Velden is terug te vinden dat VV Ruurlo en VV Reünie vanaf het seizoen 2010/2011 vier keer in competitieverband tegen elkaar uitkwamen. Tot nu toe hielden de clubs elkaar in evenwicht: van deze wedstrijden in de afgelopen dertien jaar werd er één gewonnen door VV Ruurlo en één door VV Reünie. De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Zaterdagavond willen beide teams voor de winst gaan.

Oefenduel
In voorbereiding op de gemeentelijke streekderby speelde VV Ruurlo dinsdag een oefenduel tegen AZC uit Zutphen dat momenteel koploper is in de derde klasse B. “Een mooie graadmeter hoe we er nu precies voorstaan”, zegt Ruurlo-trainer Jan Lorsé die voor het derde achtereenvolgende seizoen VV Ruurlo onder zijn hoede heeft en ook volgend seizoen als hoofdtrainer voor de eerste selectie staat. Met de huidige vijfde plaats is de Doetinchemse trainer zeer content. “We hebben voor de winterstop een goede reeks neergezet. En die willen we in de komende drie wedstrijden voor het vrije carnavalsweekeinde met duels tegen VV Reünie, Lemelerveld en Heeten voortzetten. Dan slaan we al een mooi gat met de nummer tien. Want ook dit seizoen is er een versterkte degradatieregeling. De nummers tien, elf en twaalf in de eindstand spelen namelijk nacompetitie voor handhaving en de nummers dertien en veertien degraderen rechtstreeks. Bij een goede reeks kan ik met deze toch jonge groep spelers naar boven blijven kijken en zit er een plaats bij de eerste zes erin”, aldus Lorsé.

Trainingskamp
De oefenmeester was met zijn elftal vorige week vier dagen op trainingskamp in het Spaanse Benidorm. Daar speelde VV Ruurlo twee oefenduels. De wedstriid tegen derdeklasser LMO (Links Maas Over) uit Rotterdam werd met 5-2 gewonnen en tegen vierdeklasser Veenvouden uit Friesland werd het 5-0. Naast de trainingen en wedstrijden was alle ruimte voor ontspanning en werd er met enkele gezellige activiteiten volop aan de ‘teambuilding’ gewerkt.

Handhaving
VV Reünie bleef iets dichter bij huis. De selectie en het begeleidingsteam waren afgelopen weekeinde voor een aantal dagen ‘op stap’ in Antwerpen. Trainer Mark Reinders kijkt uit naar de gemeentelijke derby. “Jammer dat het duel niet eerder dit seizoen op het programma stond. We gaan zaterdagavond voor de winst, want we staan nu op een plaats waar we aan het eind van dit seizoen niet willen staan. Handhaving is dit seizoen namelijk ons doel”, zo verklaart de Groenlose trainer die vorig jaar zomer als hoofdtrainer de overstap van GSV’63 uit Geesteren naar VV Reünie maakte.
VV Reünie staat met elf punten uit elf wedstrijden op de elfde plaats. Ruurlo heeft zeven punten meer en staat vijfde. “Maar de verschillen met nog vijftien wedstrijden te gaan zijn klein. Het kan nog alle kanten op”, aldus Reinders die evenals Lorsé zaterdagavond over een bijna volledig fitte selectie kan beschikken. Bij Ruurlo zijn de voor de winterseizoen geblesseerde geraakte doelmannen Dennis Pardijs en Luc Kosters weer beschikbaar. Of één van hen op doel staat of toch Tristan Wessels, die Pardijs en Kosters voor de winterstop uitstekend verving, wilde Lorsé nog niet zeggen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant