V.l.n.r. Hans Kox die als derde eindigde, winnaar Martin Voskamp en nummer twee Leo Bekker. Foto: PR

V.l.n.r. Hans Kox die als derde eindigde, winnaar Martin Voskamp en nummer twee Leo Bekker. Foto: PR

Martin Voskamp wint Ruurlo Open PK Libre

Sport

RUURLO - Martin Voskamp uit Zutphen is biljartkampioen libre van Ruurlo. In de finale op zaterdagmiddag 6 januari won hij bij café-restaurant De Tapperij van Ruurloër Leo Bekker. Daarmee was de kampioen de beste van de 77 deelnemers van dit jaar.                                                                                

Door Jan Hendriksen en Frits Berendsen

Het kampioenschap werd geopend op dinsdag 28 november met elf poules van zeven spelers. In drie weken werden de poulewedstrijden afgewerkt op de biljarts bij De Tapperij, De Naober en De Keizerskroon. De beste twee spelers van elke poule en de tien beste nummers drie plaatsten zich voor de finaleweek die in de eerste week van het nieuwe  jaar plaatsvond. Hierna werden in een knock-out systeem de kwartfinales en halve finales gespeeld.

Uiteindelijk bleven er acht spelers over die op zaterdag 6 januari de finale speelden bij De Tapperij. Na vier wedstrijden bleven er vier spelers over voor de winnaarsronde en de andere vier begonnen aan de verliezersronde. In de halve finales stond de druk er goed op en werden door de zenuwen veel missers gemaakt. Dat resulteerde in erg lange partijen die wel spannend waren.
In de verliezersronde speelden de winnaar van vorig jaar Bertran Lankwarden en Bennie Spekschoor. Lankwarden won uiteindelijk de partij en werd zodoende vijfde. In de winnaarsronde waren de halve finales erg spannend en was het verschil in een partij slechts twee caramboles. Voor de finale plaatsten zich Leo Bekker en Martin Voskamp. De strijd om de plaatsen drie en vier ging tussen Hans Kox en Henk Bargeman. Deze laatste wedstrijd ging geruime tijd gelijk op maar in de slotfase liep Kox toch uit en legde hij beslag op de derde plaats. In de finale tussen Leo Bekker en Martin Voskamp was het krachtsverschil erg groot. Voskamp won in vijftien beurten met een gemiddelde van 3.77. Eindstand PK Libre 2024: 1. Martin Voskamp; 2. Leo Bekker; 3. Hans Kox; 4. Henk Bargeman; 5. Bertran Lankwarden; 6. Bennie Spekschoor; 7. Dick Teunissen; 8. Theo Cattier.

Dank
Na afloop van de finalewedstrijd werden de prijzen uitgereikt waarna de toernooileider Frits Berendsen de sponsors bedankte voor hun steun: “Want zonder hen is een dergelijk toernooi niet te realiseren.” Ook bedankte Berendsen De Tapperij voor het beschikbaar stellen van de locatie en sprak de hoop uit dat alle deelnemers volgend jaar weer meespelen met het Ruurlo Open PK Libre.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant