De winnaar van het Reurls Open in de categorie van beste spelers werd Wout Meutstege. Foto: PR

Wout Meutstege Reurls beste golfer

Sport

RUURLO – Onder ideale condities werd vrijdag 15 september het Reurls Open golftoernooi gespeeld bij Golfclub ‘t Zelle in Hengelo (G). De winnaar van het Reurls Open in de categorie van beste spelers werd Wout Meutstege.

Het was een vrolijk weerzien van oude bekenden en naar mate de dag vorderde werden er steeds meer verhalen van vroeger verteld. In totaal waren er 46 deelnemers, waaronder een acht nieuwe gezichten. De sfeer was uitmuntend, het weer fantastisch en de golfbaan lag er strak bij. Reinier Hendriksen, de greenkeeper, had natuurlijk extra zijn best gedaan om het voor zijn dorpsgenoten helemaal naar de zin te maken. Net als bij de Olympische Spelen is meedoen belangrijker dan winnen, maar iedereen wil stiekem ook graag winnen. Bij het Reurls Open zijn er ieder jaar veel prijzen te winnen, waarvoor dank aan alle sponsors.
Bij het Reurls Open zijn er drie verschillende categorieën, een handicap lager dan 24, een handicap hoger dan 24 en een negen holes wedstrijd. Voor de niet-golfers; een handicap geeft aan hoe goed je bent in het spelletje. Door de handicap kan men scores van mensen met verschillende niveaus goed met elkaar vergelijken en golfers van alle niveaus tegen elkaar spelen. Hoe lager de handicap hoe minder slagen de golfer in kwestie nodig heeft om een ronde te lopen.

Winnaars
De winnaar van het Reurls Open in de categorie van beste spelers is Wout Meutstege. Hij mag zich een jaar lang kampioen van Ruurlo noemen. De winnaar in de categorie hoger dan 24 werd Jos Schroer. Naast de wisselbekers ontvingen zij een groot boodschappenpakket van Plus Stam, een weekend rijden in een auto van Wassink en een grote bos bloemen van Groot Jebbink. De negen holes-wedstrijd wed gewonnen door Klaus Isinhofer.

Voor iedereen die er niet was en voor de deelnemers die nog even terug willen denken aan deze geslaagde middag, worden er binnenkort foto’s geplaatst op de website www.reurlsopen.nl. Volgend jaar de veertiende editie. De organisatoren hopen op weer een goede opkomst en nog meer nieuwe gezichten voor nog meer leuke herinneringen. De organisatie maakt spoedig de datum van het toernooi in 2024 bekend.