Het kampioensteams van Baan 1: v.l.n.r.: Dick Heijenk, Henk Aalderink, Harrie Knol en Henk Makkink. Foto: PR.

Het kampioensteams van Baan 1: v.l.n.r.: Dick Heijenk, Henk Aalderink, Harrie Knol en Henk Makkink. Foto: PR. 

Baan 1 kampioen senioren biljartcompetitie RUBO

Sport

RUURLO/GEESTEREN – Het eerste team van biljartvereniging Baan uit Geesteren is overtuigend kampioen geworden in de senioren biljartcompetitie RUBO (Ruurlo - Borculo). Het team bestaande uit Henk Aalderink, Dick Heijenk, Harrie Knol en Henk Makkink eindigde met een voorsprong van twaalf punten op het team Andriessenhuis 1 (Borculo) en 29 punten op B.C. Barchem 1 dat derde werd.

Op de slotmiddag van de competitie, die op 6 mei plaatsvond met een gezellige middag voor alle biljarters met hun partners, werd het seizoen afgesloten met een drankje en een buffet. Ook werden de prijzen uitgereikt. De Rubo-competitie wordt gespeeld op de middag en is van oorsprong een competitie tussen het Andriessenhuis uit Borculo en De Bundeling en Keizerskroon uit Ruurlo; vandaar ook de naam RUBO. Sinds enkele jaren is deze competitie uitgebreid met teams uit Barchem en Geesteren.
De leden zijn senioren die tijd hebben om op de middag te spelen. Het betreft een puur recreatieve competitie waarin iedereen speelt met zijn eigen gemiddelde en waarbij het plezier voorop staat. Afgelopen seizoen werd er gespeeld met veertien teams van drie spelers die twee partijen spelen per wedstrijddag. Dit is ook wel het maximum aantal teams dat kan deelnemen aan deze competie. Mocht er meer belangstelling zijn zou men eventueel naar twee klassen kunnen gaan. Dus als er meer senioren zijn die ook gezellig een partijtje willen spelen op de middag dan kunnen die zich aanmelden bij een van de deelnemende verenigingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant