Uit  handen van Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo ontving Kevin Bats de 'Gouden ticket'. Foto: PR.

Uit  handen van Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo ontving Kevin Bats de 'Gouden ticket'. Foto: PR. 

Gouden ticket voor Kevin Bats bij forelvissen in zwembad

Sport

RUURLO – Genoeglijk zaten ze zondagmiddag rond de klok van een uur in de Plaza van zwembad de Meene gezamenlijk van een goed gebonden lekkere kop erwtensoep te genieten: het Borculose viertal Jan Buunk, Bauke Rensink en Arnold en Tibbe Schiebergen. De vier familieleden hadden net hun hengels en netten opgeborgen nadat ze een kleine twee uur aan de rand van het grote bassin van het zwembad hadden gezeten. Het was afgelopen zondag namelijk weer tijd voor het jaarlijkse forelvissen op het Ruurlose openluchtbad.

Door Jan Hendriksen

Een beetje teleurgesteld meldt ‘opa’ Buunk dat ze met hun vieren maar een forel aan de haak hebben geslagen. De beste plekken langs het bassin waren al ingenomen zo bleek. “Het gros van de forellen bleek achteraf namelijk in het tegenover ons gelegen deel van het bassin te ‘zwemmen’”, zo verklaart Buunk. Het Borculose viertal nam voor het eerst deel aan het forelvissen. Buunk: “Maar ondanks de geringe vangst komen we volgend jaar zeker weer terug. Maar dan komen we wat vroeger.” In totaal waren ruim zestig forellen door badmeester Rick Blasman in het grote bassin ‘uitgezet’. Er meldden zich zondagmorgen ruim dertig deelnemers. “Een mooi aantal. Meer is niet nodig. Zo kan ieder een plekje langs de ‘oever’ vinden”, zo verklaarde Blasman terwijl de vaste deelnemer Harry Lowik uit Ruurlo bijna beet had. Zoals gebruikelijk voorzagen de bestuursleden Hans Berkelder en Arjan Ritsma van de Ruurlose hengelsportvereniging De Reurlse Vissers de wat minder ervaren deelnemers van enige raad en daad. Vorig najaar waren in het zoutwaterbad ruim zestig forellen uitgezet. Gedurende de wintermaanden hielden de vissen het water in beweging en daarmee het bad relatief schoon. Badmeester Rik Blasman: Dat scheelt de schoonmaakploeg in het voorjaar veel werk.”

Vijftig jaar
Dit jaar viert Stichting Zwembad Ruurlo die de Meene exploiteert het vijftig jarig bestaan van het openluchtbad met diverse activiteiten waarvan een groot deel op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni plaatsvinden. Hiervoor is er een speciale jubileumcommissie opgericht die inmiddels keihard aan het werk is om hier een geweldig feestelijk weekend van te maken.

‘Gouden ticket’
Maar de start van het jubileumseizoen was zondag dus eigenlijk weggelegd voor de forelvissers die in tegenstelling tot de vorige edities niet de strijd aangingen voor de ‘Gouden hengel’, voor wie de meeste forellen uit het water takelde maar ter gelegenheid van het jubileumjaar kon er een ‘Gouden ticket’ worden verdiend. Dat wil zeggen een abonnement voor het komende zwemseizoen. En die werd gewonnen door Kevin Bats uit Ruurlo. Het viste namelijk de enigste zalmforel die was ‘uitgezet’ uit het water.

Er meldden zich zondagmorgen ruim dertig deelnemers voor het forelvissen. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant