Maar liefst 32 peuters, kleuters en kinderen tot en met acht jaar kwamen naar de eerste inloop van de Sportspeeltuin. Foto: PR

Maar liefst 32 peuters, kleuters en kinderen tot en met acht jaar kwamen naar de eerste inloop van de Sportspeeltuin. Foto: PR

Inloop Sportspeeltuin Ruurlo krijgt kinderen in beweging

Sport

RUURLO - Daar kwamen ze vorige week dinsdagmiddag hand in hand aangelopen in het bijzijn van hun vader Gerwin: de drie broertjes Bas (8), Berend (5) en Willem (3) ter Maat. Ze gingen samen sporten in sporthal ‘t Rikkenhage. De drie jongens waren niet de enigen. Maar liefst 32 peuters, kleuters en kinderen tot en met acht jaar leefden zich uit bij de eerste inloop van de Sportspeeltuin.

Door Jan Hendriksen en Ineke Nijen Es

De Sportspeeltuin is een initiatief van de Ruurlose handbalvereniging Blauw Wit, volleybalvereniging Tornax, gymnastiekvereniging RGV, Dynamic Tennis Ruurlo, Badmintonclub Ruurlo, voetbalvereniging Ruurlo, handboogschietvereniging De Gouden Treffer, Sportfederatie Berkelland en Kinderdagverblijf Avonturijn. Het negental heeft de handen ineen geslagen om jeugdig Ruurlo aan het bewegen te krijgen. Een uur lang klimmen, kopje duikelen, hinkelen, balletje trappen of gooien, maar ook echt volleybal, handbal, voetbal of badminton. 

Zelf kiezen
“Net als in een speeltuin kiezen de kinderen zelf wat ze willen doen. Het plezier spatte er af met rode gezichtjes als resultaat”, aldus de twee trainers Maik van den Toorn en Henri Geerdink. De kinderen konden in de Sportspeeltuin spelend aan de slag om hun motoriek, coördinatie en balvaardigheid te verbeteren en gingen van de ene spelvorm naar de andere. “In de komende inlopen willen we wat meer structuur aan het spelen geven en gaan we de groepen ook in twee leeftijdsgroepen indelen”, zei Maik van den Toorn. Op dinsdag 22 februari vond de tweede gratis inloop plaats. Dinsdag 1 maart volgt van 15.45 tot 16.45 uur de derde en laatste gratis inloop.

“Speerpunten
Hopelijk vinden de jonge sporters het zo leuk dat ze daarna wekelijks blijven komen. Een mooie samenwerking op het gebied van kennis en ervaring om beweegachterstand bij jonge kinderen te voorkomen. Eén van de speerpunten van het Berkellands Sportakkoord en daar werken de deelnemende verenigingen met veel plezier aan mee. Daarnaast wordt de komende maanden nog een aantal initiatieven opgestart waarover men de komende weken zal communiceren”, zo hoopt voorzitter Ineke Nijen Es van volleybalvereniging Tornax.

Regelingen
Na drie keer gratis meedoen bedraagt de contributie 35 euro per kwartaal. Sportfederatie Berkelland is contactpersoon voor een tweetal financiële regelingen om inwoners met een minimum-inkomen te helpen, zodat ook hun kinderen mee kunnen doen. Aanmelden kan via het e-mailadres: info@tornax.nl of via de website van Sportfederatie Berkelland.


www.SjorsSportief.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant