Meer dan 300 Achterhoekse boeren kwamen langs bij het Ruurlose viscafé van Saïd Bahad .Foto: PR

Meer dan 300 Achterhoekse boeren kwamen langs bij het Ruurlose viscafé van Saïd Bahad .Foto: PR

‘Visboer’ van Viscafé Ruurlo ondersteunt boerenactie

Politiek

RUURLO - Zijn actie leverde vorige week woensdag veel goodwill op en werd zelfs landelijk nieuws. Saïd Bahadi, eigenaar van het Viscafé aan de Leeuwerinkstraat in Ruurlo, steunde namelijk de actie van de boeren in het kader van de stikstofdiscussie. Voordat ze afreisden naar de landelijke demonstratielocatie in Stroe trakteerde de ‘visboer’ hen op een lekkerbekje of een bakje kibbeling met saus en een drankje.

Een colonne van maar liefst ruim driehonderd Achterhoekse boeren, die zich met hun tractoren bij de familie Klein Holkenborg aan de Branderveenweg hadden verzameld, reed ‘even’ langs het Ruurlose viscafé voor de spontane actie van Saïd Bahad. Die zei dat hij niet machteloos kon toezien hoe boeren in de toekomst worden beknot in hun bedrijfsvoering als de stikstofmaatregelen worden doorgevoerd “Hoe moet ik later aan mijn kinderen uitleggen dat ze niet meer bestaan?”, aldus Saïd. “De boeren zijn ons fundament. Ik ben visboer, ook een soort boer. Dit kan ik doen. Dus doe ik het.”
Vanaf zeven uur stonden helpers, onder wie medewerkers van het Ruurlose bedrijf Ferti Plus, spontaan klaar om de actie van het Ruurlose viscafé vlot te laten verlopen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo