De muzikanten van Sophia’s Lust onder leiding van dirigent Mark ten Breul bood het publiek een kort maar zeer smaakvol concert aan. Foto: Albert Bakker.

De muzikanten van Sophia’s Lust onder leiding van dirigent Mark ten Breul bood het publiek een kort maar zeer smaakvol concert aan. Foto: Albert Bakker. 

Smaakvol (voorjaars-)koffieconcert Sophia’s Lust

Muziek

RUURLO – Dit keer geen thema, geen clowns en acrobaten of vliegreizen naar verre oorden. Maar wel muziek: vrolijke muziek, mooie muziek, ja zelfs ontroerende muziek tijdens het (voorjaars)koffieconcert van muziekvereniging Sophia’s Lust zondagmorgen in het Kulturhus.

Door Jan Hendriksen

De muzikanten van Sophia’s Lust onder leiding van dirigent Mark ten Breul bood het publiek namelijk een kort maar zeer smaakvol concert aan bij de vooraf gratis aangeboden koffie. Het harmonieorkest opende het concert met het nummer ‘Rockin Elise’. En als echte liefhebber herkende het publiek vast ‘Fur Elise’ hierin van Ludwig von Beethoven. Wat serieuzer was het nummer ‘Band of Brothers’. Componist Michael Kamen, bekend van onder andere de muziek uit Robin Hood en License to Kill, schreef de indrukwekkende muziek van dit nummer.
Vervolgens soleerde Johan Lievestro en Marco Quist op hun bariton in het nummer ‘Perhaps Love’ van John Denver en keerden de muzikanten na dit nummer terug naar filmmuziek met het nummer ‘Happy’. Al was het wel van een heel andere soort filmmuziek. Namelijk die uit de animatiefilm ‘Verschrikkelijke Ikke’ met de Minions figuurtjes. Pharrell Williams schreef het nummer ‘Happy’ voor deze film. Hij had niet kunnen vermoeden dat het vrolijke up-temponummer zo immens populair zou worden. Zo ook zondagmorgen bij het Ruurlose publiek. Via een groot scherm werd het publiek zelfs een stukje poëzie voorgeschoteld uit een gedicht van de Schotse dichter Robert Burns. Het riviertje De Doon, dat door Schotland stroomt, vormde zijn inspiratie en zijn gedicht is daar een bekend Schots volkslied geworden. Voor Luc Vertommen was dit volkslied dan weer de aanleiding voor een prachtig arrangement. Sophia’s Lust speelde ‘Banks of Doon’.

Aanstekelijk
Aanstekelijk was ook de aaneenschakeling van nummers uit de bekende musical ‘Grease’ met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton - John dat gevolgd werd door het iconische nummer ‘Mr. Blue Sky’ van Electric Light Orchestra, ofwel ELO. Het concert werd door Sophia’s Lust afgesloten met het swingende nummer ‘Mambo No. 5’ van Pérez Prado. Kortom het concert, aaneengeregen door presentatrice Renate Hendriksen ging van klassiek, via indrukwekkende en vrolijke filmmuziek en opera naar een Schots volksliedje. Ten slotte stapte het publiek even in de wereld van de dansmusical en luisterde naar symfonische rock en eindigde met de warme klanken van Cuba.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant