Karin Hukker uit Borculo en Tessa Boomkamp samen met de kinderen uit het boek 'Met de pet rond' tijdens de opnamen van de clip 'Onze Boerderij'. Foto: PR

Karin Hukker uit Borculo en Tessa Boomkamp samen met de kinderen uit het boek 'Met de pet rond' tijdens de opnamen van de clip 'Onze Boerderij'. Foto: PR 

Videoclip ‘Onze Boerderij’ gepresenteerd

Landbouw

RUURLO/BORCULO - Karin Hukker uit Borculo en Tessa Boomkamp, geboren in het Twentse Borne, hebben vorige week een videoclip gelanceerd bij het liedje ‘Onze Boerderij’. Aanleiding voor de productie was de boekpresentatie van ‘Met de pet rond’.

Door Jan Hendriksen

Eind januari van dit jaar presenteerde Erika Klein Kranenbarg uit Ruurlo het boek ‘Met de pet rond’. Tijdens die boekpresentatie in Haarlo, waarbij onder meer BBB-politica Caroline van der Plas uit Deventer aanwezig was, speelde de oud - Ruurlose Karin Hukker het nummer ‘Onze Boerderij’ van Tessa Boomkamp dat zij in 2016 had geschreven in het kader van een opdracht over het boerenleven. Na de boekpresentatie namen Karin Hukker en Erika Klein Kranenbarg contact met Boomkamp op. Hukker werd door Boomkamp, die muzikante is van onder meer de Edwin Evers Band, uitgenodigd om het nummer vast te leggen. De videoclip werd opgenomen op verschillende boerderijen in de Achterhoek. De kinderen die in het boek voorkomen, spelen de hoofdrol in de videoclip die geproduceerd werd door Stefan van Drunen.

Als fotograaf, maar vooral als moeder van zoon Loek en partner van boer Bert Wentink, maakt Erika zich zorgen of de boerenkinderen van nu straks nog wel een boerenpet kunnen blijven dragen. Omdat Erika meer van de verbinding is dan van het protest, vroeg de Ruurlose zich af op welke manier ze zelf haar steentje zou kunnen bijdragen om die onzekerheid van veel boerengezinnen een gezicht te geven. Als fotograaf vond ze dat steentje door ‘met de pet rond te gaan’ en portretten te maken van al die jonge boeren en boerinnen, die op hun eigen manier invulling (gaan) geven aan hun toekomst.
Het boek is geen politiek statement of protest. Het is een boek over het ‘nu’, dat op een ongedwongen manier een ieder meeneemt in het leven achter de staldeur van jonge boerenkinderen. Maar ook in de vragen en keuzes die zij in deze tijd hebben (of niet meer hebben) en hoe ze daarmee omgaan. Een toekomst als boer of als boerin zit dat er voor hen nog in? En willen ze dat ook echt of zijn hun ouders misschien wel de laatste generatie die boert op de ‘oale’ grond en gaan zij hun eigen toekomst op een andere waardevolle manier invullen? Welke pet past hen nog wel en welke niet meer?
Zonder uitgever Roy Amerongen (Borculo) en ontwerper Mike Arends (Borculo) had Erika het prachtige boek nooit uit kunnen geven. Het boek is verkrijgbaar op verschillende verkooppunten in en rond Ruurlo. Kijk voor meer verkoopunten op de website www.metdepetrond.com.

Inmiddels is de videoclip tot verrassing van Karin Hukker en Erika Klein Kranenbarg al zeer veel bekeken en 550 gedeeld. Men kan de videoclip bekijken (scan de qr-code) via https://www.youtube.com/watch?v=0sk7QFt-iMU.

Scan de qr-code en bekijk de videoclip 'Onze Boerderij'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant