Boeren in Gelderland laten bezoekers tijdens de Open Boerderijdagen 2024 zien waar zuivel vandaan komt. Foto: PR
Boeren in Gelderland laten bezoekers tijdens de Open Boerderijdagen 2024 zien waar zuivel vandaan komt. Foto: PR

Boeren in Gelderland laten zien hoe zij bijdragen aan een betere morgen

Landbouw

BERKELLAND - Ontdek waar zuivel vandaan komt en wat boeren doen om bij te dragen aan een goede start van dag. De zeventiende editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen zeventig melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek.

Tijdens de Open Boerderijdagen 2024 kan jong en oud via leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij het boerenleven van dichtbij ervaren. Ook in de provincie Gelderland laten melkveehouders van Campina zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan ‘een betere morgen’: een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt, en een betere toekomst voor de volgende generaties. Iedereen is van harte welkom en toegang is gratis.

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.
Producten - zoals yoghurt, melk en kwark - vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.

Deelnemende boerderijen
De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei (tweede pinksterdag) open van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in Berkelland zijn Maatschap Nieuwenhuis De Brille in Beltrum en De Kuper Melkveebedrijf in Noordijk (beide op 10 mei). Op 20 mei kan men in de regio bijvoorbeeld terecht in Lichtenvoorde bij Familie Wopereis of in Voorst, waar Melkveebedrijf Noord Empe de deuren opent voor publiek.
Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

Tijdens Open Boerderijdagen 2024 laten boeren in Gelderland zien hoe zij bijdragen aan een betere morgen. Foto: PR
Open Boerderijdagen 2024: ontdek op 10 en 20 mei waar zuivel vandaan komt en doe mee aan leuke spellen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant