The Quiet Girl draait in de bieb in Borculo. Foto: PR

The Quiet Girl draait in de bieb in Borculo. Foto: PR

CINEbieb begint nieuwe jaar met mooie films

Cultuur

BORCULO/RUURLO - De vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo beginnen het nieuwe jaar met twee mooie films: ‘The Quiet Girl’ (12 januari) en ‘Living’ (26 januari). Na afloop is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. 

The Quiet Girl, te zien in Borculo is een prachtig ingetogen drama. Het stille meisje uit de titel heet Caít, is tien jaar oud en komt uit een groot gezin. Het is 1981 en zoals destijds gebruikelijk in het streng-katholieke Ierland wordt Caít in de zomervakantie bij familie gestald. Bij Seán en Eibhlín is plek zat, want die hebben zelf geen kinderen. De komst van Caít heeft dan ook grote impact. Niet alleen op Seán en Eibhlín, maar vooral op de thuis emotioneel verwaarloosde Cáit, die voor het eerst echt gezien wordt.
The Quiet Girl werd bij de Oscars genomineerd voor beste niet-Engelstalige film, want op een paar Engelse woorden na wordt er in de film alleen Iers gesproken. Gebaseerd op de roman Foster van de Ierse schrijver Claire Keegan. Regisseur: Colm Bairéad Cast: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh. Vrijdag 12 januari, aanvang 20 uur.

Living
In Ruurlo kozen de vrijwilligers voor de film ‘Living’, die op vrijdagavond 26 januari te zien is. Londen, 1953. Wanneer de op-en-top Britse kantoorklerk mr. Williams na dertig jaar trouwe, maar volstrekt nutteloze dienst van zijn arts te horen krijgt dat hij nog maar even te leven heeft, probeert hij wanhopig de verloren tijd in te halen. Om te ontdekken dat hij geen idee heeft hoe. Fraaie, ingehouden remake van de Japanse klassieker Ikiru (1952) van Akira Kurosawa door de Zuid-Afrikaanse filmmaker Oliver Hermanus (Skoonheid). Met fantastische hoofdrol van Bill Nighy, die mr. Williams (we horen nooit zijn voornaam) met precies de juiste mix van wanhoop en waardigheid speelt. Regisseur: Oliver Hermanus Cast: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe, Adrian Rawlins. Aanvang 20 uur.

Reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Het totale overzicht van alle films is ook te vinden op de website. Toegangskaarten kosten 6 euro, inclusief een drankje na afloop en zijn eveneens te koop op de website. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.


www.oostachterhoek.nl/cinebieb

Still uit de film Living, die 26 januari is te zien in de Ruurlose bieb. Foto: Ross Ferguson

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant