De Boezeroenen (tiener/jeugd demogroep) uit het Belgische Hasselt zal tijdens de folkloremiddag tijdens de braderie optreden. Foto: PR

De Boezeroenen (tiener/jeugd demogroep) uit het Belgische Hasselt zal tijdens de folkloremiddag tijdens de braderie optreden. Foto: PR

Ruurlose braderie en folklore middag ruim en gevarieerd van opzet

Cultuur

RUURLO – In het kader van de Reurlse Zommerdagen vindt op woensdag 9 augustus van 14.00 tot 20.00 uur de jaarlijkse braderie en internationale folkloremiddag plaats. De braderie is ook dit jaar weer ruim en gevarieerd van opzet. 

Door Jan Hendriksen

Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow van tractoren en werktuigen in de straten rondom het plantsoen aan de Domineesteeg. De braderie en de folkloremiddag beginnen met een parade van alle deelnemende groepen door het centrum van Ruurlo. De start is om 13.15 uur bij De Tapperij aan het Julianaplein. Vervolgens begeven de groepen zich door de Dorpsstraat richting Hotel Avenarius. 

Om 14.00 uur is de officiële opening van de braderie in de tent op het Kerkplein. Zowel in de tent op het Kerkplein als in de muziekkoepel aan de Domineesteeg worden er doorlopend optredens verzorgd door diverse folklore groepen, zoals de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo, Wi’j eren ‘t Olde uit Zelhem, de Pieremachochel uit Utrecht, De Noabers uit Hellendoorn, de Iesselschotsers uit Steenderen, De Knapzakkers uit de Achterhoek en De Boezeroenen (tiener/jeugd demogroep) uit het Belgische Hasselt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Hermien en Ans.
‘s Avonds is er vanaf 20.00 uur in de feesttent op het Kerkplein er een optreden van de Perfect Showband. De organisatie en coördinatie van de braderie en folkloremiddag is dit jaar voor het eerst in handen van Mooi in Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant