Dit jaar mogen ook wagenbouwers van buiten Ruurlo aan de allegorische optocht in Ruurlo deelnemen. Foto: Oranjevereniging Ruurlo

Dit jaar mogen ook wagenbouwers van buiten Ruurlo aan de allegorische optocht in Ruurlo deelnemen. Foto: Oranjevereniging Ruurlo 

Doe mee aan de spectaculaire allegorische optocht van Oranjevereniging Ruurlo

Cultuur

RUURLO – Het is bijna zover. Een ruim zestig jaar oude traditie kan weer plaatsvinden. De jaarlijkse allegorische optocht, georganiseerd door Oranjevereniging Ruurlo tijdens de Ruurlose Septemberfeesten, staat weer voor de deur en dit jaar is er iets bijzonders aan de hand. Voorheen waren namelijk alleen de wagenbouwers uit Ruurlo welkom om hun prachtige creaties te tonen tijdens de optocht. Maar dit jaar wil Oranjevereniging Ruurlo de festiviteiten uitbreiden en nodigt men ook de bouwers uit omliggende plaatsen uit om in Ruurlo deel te nemen aan deze feestelijke traditie.

Door Jan Hendriksen

“Of men nu al heeft deelgenomen aan een andere optocht of juist nieuw is in de wereld van allegorische wagens, dit is de kans om het talent en creativiteit te tonen in de schitterende omgeving van Ruurlo. En er is meer. Naast de mogelijkheid om mee te dingen naar het prijzengeld bieden we als Oranjevereniging Ruurlo bouwbonnen aan voor degenen die speciaal voor deze optocht een wagen bouwen. Een prachtige beloning voor de inzet en passie. Het lid zijn van de Oranjevereniging Ruurlo is een pre maar niet verplicht”, zo verklaart Peter ten Berge namens de Optochtcommissie van Oranjevereniging Ruurlo.
“De allegorische optocht in Ruurlo is altijd een hoogtepunt van het jaar, waarbij de straten van Ruurlo worden gevuld met kleurrijke wagens, bijzondere figuren en een feestelijke sfeer. Het Ruurlose publiek staat altijd rijen dik langs de route om dit te aanschouwen. Gebruik actuele media of lokale gebeurtenissen als thema, sprookjes of fantasie. Laat de verbeelding de vrije loop en laat Ruurlo versteld staan met de unieke en indrukwekkende creaties”, aldus Ten Berge.

Verwondering
Zaterdag 9 en zondag 10 september 2023. Schrijf deze data alvast in de agenda: want dan vinden allegorische optochten in Ruurlo plaats. Het belooft een weekeind vol plezier en verwondering te worden voor jong en oud. Dus verzamel een team, stof het gereedschap af en begin met bouwen. Samen met Oranjevereniging Ruurlo kan men er een onvergetelijke optocht van maken. “Laten we samen de straten van Ruurlo laten bruisen van creativiteit en feestvreugde tijdens de allegorische optocht van dit jaar. We kijken uit naar de deelname en het bewonderen van de fantastische bouwwerken”, zo besluit Peter ten Berge.

Voor meer informatie over deelname en inschrijving kan men terecht op de website: www.oranjeverenigingruurlo.nl/septemberfeest/optocht/.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant