Ineke Vruggink, Gerrie Kranenburg en Bertha Klein Wassink ontvingen naast een aarbeiien slagroomslof ook een roos. Foto: PR.

Ineke Vruggink, Gerrie Kranenburg en Bertha Klein Wassink ontvingen naast een aarbeiien slagroomslof ook een roos. Foto: PR. Vrouwen van Nu Ruurlo bestaat 75 jaar

Algemeen

Heugelijk moment in een roerige periode

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Een heugelijk moment in een roerige periode: het 75-jarig jubileum van de Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo. “Maanden hebben de meeste van onze 156 leden zich verheugd op een jubileumjaar met diverse feestelijke hoogtepunten. Maar helaas is de situatie door het coronavirus flink veranderd. De uitbundigheid is eraf”, aldus voorzitter Rike Groot Blumink van de Vrouwen van Nu afdeling Ruurlo.

Vrijdag 4 juni was het op de kop af precies 75 jaar geleden dat de voorganger van de Vrouwen van Nu, de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen in Ruurlo werden opgericht. Alle 156 leden werden vrijdagmiddag en – avond door enkele bestuursleden en wijkhoofden persoonlijk aan huis getrakteerd op een lekkere aardbeien slagroomslof met een brief. “We wilden toch even stilstaan bij het bereiken van dit bijzondere moment in onze geschiedenis van de vereniging en hadden bedacht dat de leden het dan maar thuis moesten vieren met iets lekkers”, aldus Riki Groot Blumink. Op deze manier probeert het bestuur ook de binding van de leden met de vereniging te waarborgen. “Dat hebben we middels een verrassingstraktatie vorig jaar in augustus met een Mooi in Ruurlo waardebon, rond Kerst en tijdens de afgelopen paasdagen ook gedaan. Sinds vorig jaar maart hebben er geen verenigingsactiviteiten meer plaatsgevonden. En dat is ontzettend jammer en gemis. Hopelijk kunnen we in september weer onze eerste verenigingsavond na anderhalf jaar organiseren. Een jaarprogramma voor 2021-2022 hebben nog niet vastgesteld. Maar als het duidelijk is dat de coronamaatregelen nog meer versoepeld worden gaan we daarmee direct aan de slag”, zo laat een hoopvolle Groot Blumink weten. Een viertal leden werden vorige week vrijdag extra in het zonnetje gezet. Zo ontving Bertha Klein Wassink een roos omdat ze met 53 jaar het hoogste aantal ledenjaren achter haar naam heeft staan. Gerrie Kranenburg ontving een roos omdat ze zich 1.5 jaar geleden als laatste lid had ingeschreven. Hanna Bolt is met 93 jaar het oudste lid van de Ruurlose vrouwenvereniging en Ineke Vruggink met 55 jaar het jongste lid.

Overgeheveld
Alle feestelijke hoogtepunten die er op vrijdag 4 juni zouden worden gevierd worden naar zaterdag 4 juni 2022 overgeheveld. Dat is althans de doelstelling van het bestuur. Naast het bestuur onderhouden dertien ‘wijkcontactdames’ ook nauwe contacten met de leden. De ‘wijkcontactdames’ verzorgen onder meer de post en ‘lief en leed’. Naast de maandelijkse bijeenkomsten kent de afdeling ook allerlei commissies en clubjes binnen haar gelederen zoals een agrarische commissie, een rommelmarktcommissie, tuinclubs en een pr- commissie.

Samenwerking
Oprichters van de afdeling Ruurlo waren in 1946 in café Kerkhoven de betere gesitueerde vrouwen van Ruurlo. De locatie van oprichting is nog steeds de locatie waar de leden van de vereniging elkaar maandelijks treffen. In samenwerking met Jong Gelre Ruurlo en Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Berkelland organiseert men jaarlijks ‘Fiets de Boer op’. Wat niet meer gezamenlijk met Jong Gelre en LTO Berkelland plaatsvindt zijn de feestavonden met toneel of revue. Na de gemeentelijke herindeling in 2005 is afdeling van GLTO Ruurlo op gegaan in de LTO Berkelland. Sinds die fusie zijn de gezamenlijke feestavonden komen te vervallen.

Hanna Bolt is met 93 jaar het oudste lid van de Ruurlose vrouwenvereniging. Foto: PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo