Dit jaar geen fleurige en kleurige allegorische optocht in Ruurlo. Foto: Oranjevereniging Ruurlo
Dit jaar geen fleurige en kleurige allegorische optocht in Ruurlo. Foto: Oranjevereniging Ruurlo

Geen Septemberfeest in Ruurlo dit jaar

Algemeen

Mogelijk wel verlichtingsroute

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Het is geen verrassing. Talloze Ruurloërs hadden er al rekening mee gehouden. Diverse wagenbouw groepen hadden al aangegeven van de deelname aan de traditionele allegorische optocht af te zien.

Hoewel per 1 juli er voor evenementen enige versoepeling is gekomen in de maatregelen rondom het coronavirus heeft, Oranjevereniging Ruurlo met haar partners Stichting Kermis Ruurlo en Stichting De Weide (waarin de horecaondernemingen De Keizerskroon, De Tapperij, De Naober en Café Nijenhuis zijn vertegenwoordigd) besloten dat het Septemberfeest dit jaar geen doorgang kan vinden. De gezondheid van de bezoekers en vrijwilligers staat voorop. Wel is Oranjevereniging Ruurlo aan het kijken naar de mogelijkheden om de stratenverlichtingsroute in combinatie met aanvullende activiteiten te houden in het weekeinde van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september. Voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo: “Het was geen gemakkelijk besluit. We hebben uitgebreid gesproken met de gemeente Berkelland, Stichting De Weide en Stichting Kermis Ruurlo en met elkaar alle voors en tegens afgewogen. Uiteindelijk moeten we concluderen dat het niet mogelijk is om én een mooi volksfeest te organiseren én te voldoen aan de anderhalvemeterregel voor alle bezoekers en vrijwilligers. Wij vinden dit enorm spijtig, maar het is niet anders. Volgend jaar maken we er met de uitgestelde jubileumactiviteiten in het kader van ons 75-jarig bestaan een extra groot feest van.”

Mogelijkheden
Wel is men verder gaan kijken naar de mogelijkheden. “Op dit moment zijn we met alle buurten en ondernemers in overleg of de verlichtingsroute kan doorgaan met extra activiteiten. Hierbij valt te denken aan een soort van ‘sterrit’, quiz, gebouwen die uitgelicht worden en kleinschalige muziekoptredens. Mocht er uiteindelijk meer ruimte komen in de landelijke maatregelen, dan is het zeker onze gezamenlijke intentie om een gezellige invulling te geven aan het weekend van vrijdag 11 tot en zondag 13 september. Hopelijk kunnen we met de uitgebreide verlichtingsroute een leuk alternatief bieden.”

Dorpskwis
In een eerder stadium heeft Oranjevereniging Ruurlo de Dorpskwis, die in het kader van het 75-jarig bestaan van de vereniging op zaterdag 4 april zou plaatsvinden, in verband met de coronacrisis uitgesteld naar volgend jaar. Dat zelfde geldt voor de jubileumreceptie en een kleinschalige overzichtstentoonstelling.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant