Trainer/coach Arie Rijneveld met Maud van der Waarden en Meike Reinders. Foto: Jan Hendriksen.
Trainer/coach Arie Rijneveld met Maud van der Waarden en Meike Reinders. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Waterpolomeiden O17 Schuurman BZC spelen op hoogste landelijke niveau

BORCULO – Arie Rijneveld (43) is komend seizoen naast trainer/coach van de vrouwenselectieteams van de Berkellandse zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC ook trainer/coach van het meisjesteam onder 17 jaar dat op het hoogste landelijke niveau gaat spelen. Vorig seizoen boekte het eerste vrouwenteam van Schuurman in het eerste seizoen onder leiding van Arie Rijneveld veel progressie. Met het sportieve programma van Schuurman BZC ziet Arie Rijneveld binnen de Berkellandse waterpolovereniging de opkomst van een gedreven en talentvolle groep waterpolomeiden die ambities uitstraalt.

Door Jan Hendriksen

"En aan die ambities van die meiden wil ik graag meewerken. Ik wil ze graag op een hoger plan brengen", zo laat de ervaren en gedreven Veenendaalse waterpolotrainer weten. "Na een seizoen dat in het teken stond van 'verkennen van de ambities' heb ik heel veel zin in het komende seizoen. De selectiegroep inclusief de jeugd heeft veel potentie en met de extra inzet en trainingen kunnen we ver komen. Daarvan ben ik overtuigd", aldus de Veenendaler. Om de ambities voor de dames- den jeugdselecties verder te kunnen ontwikkelen zijn er binnen Schuurman BZC afspraken gemaakt om de trainingsintensiteit verder te verhogen, met daarbij ook nadrukkelijk aandacht voor de regionale talentontwikkeling. "En we hebben een afspraak gemaakt dat we met de meisjes onder 17 jaar op het hoogste niveau in de landelijke jeugdcompetitie gaan spelen", aldus Rijneveld. Doelstelling is dat de dames van Schuurman op termijn sterk genoeg moeten worden om voor de bovenste plaatsen in de eerste klasse mee te spelen. "En het voor het meisjesteam onder 17 jaar moet het komend seizoen een verkenningsseizoen worden met als doelstelling om niet te degraderen", zo verklaart Rijneveld die in het dagelijks leven als zelfstandige project- en procesadvies geeft op het gebied van civiele techniek. Daarnaast is hij ook actief als docent/ondernemer opleidingen namens de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Intensief
In voorbereiding op de nieuwe competitie is Rijneveld momenteel bijna dagelijks in sportaccommodatie 't Timpke in Borculo te vinden waar de damesselectie en het meisjesteam onder 17 jaar van Schuurman BZC grotendeels hun trainingen afwerken. Zo traint de damesselectie drie maal per week en de meisjes onder de 17 jaar zelfs vier maal per week (ca. negen uur). Rijneveld. "Inderdaad vooral voor de jonge meiden is dat is heel intensief. Maar daarover zijn duidelijke afspraken over gemaakt. Ook met de ouders van de meiden."

Vriendinnenclub
De technische commissie binnen Schuurman BZC is blij met de inbreng van Arie Rijneveld. En dat zijn ook Maud van der Waarden (14) uit Borculo en Meike Reinders (13) uit Neede die komend seizoen deel uit maken van het meisjesteam onder 17 jaar. Beide meiden hebben de ambitie om in de toekomst op zo hoog mogelijk niveau waterpolo te spelen. "En als dat bij Schuurman BZC mogelijk zou zijn zou dat prachtig zijn. Arie is een fantastische trainer/coach die ons goed kan motiveren en stimuleren. Als selectie zijn we inmiddels een grote vriendinnenclub geworden. En dat is toch prachtig."

Meer berichten