Alie Zieverink met één van de kindjes in het ziekenhuis in Oekraïne. Foto: PR
Alie Zieverink met één van de kindjes in het ziekenhuis in Oekraïne. Foto: PR

Inzameling kraampakketten en kleding

GEESTEREN – De stichting Achterhoek-Twente van Oost-Europa Zending (OEZ) houdt ook dit jaar het laatste weekeinde van september weer een grote inzameling van kleding en kraampakketten op verschillende locaties in de Achterhoek. De inzameling heeft plaats op vrijdag 28 (van 19.00 tot 20.30 uur) en zaterdag 29 september van 10.00 tot 12.30 uur.

De spullen kunnen worden gebracht naar: familie Klein, Selle Pasmanshaard 19 en familie Willigenburg, Brinklaan 12 in Ruurlo; familie Vunderink, Graaf Lodewijklaan 6, Lochem; familie Rouwenhorst, Lerinckstraat 24, Zutphen; familie Klein Tuente, Buurseman 6, Beltrum; familie te Loo, Voshaarweg 1, Eibergen; familie Stegeman, Fazantweg 26, Neede; familie Groot Wassink, Kuipersdijk 2, Haarlo; De Instuif, Muraltplein 33, Borculo; schildersbedrijf te Slaa, Molenweg 7, Geesteren en de familie Zieverink, Bollertweg 14, Gelselaar.

Gezocht worden: kleding (voor volwassenen en kinderen voor zomer en winter), schoenen (per paar gebundeld) en dekens. Verder (restanten van) kraampakketten (kraamverband, gaasjes, navelklemmen en wat er verder in een kraampakket zit); graag verpakking met restanten van kraampakketten goed dichtplakken. Ook billendoekjes, pompflacons desinfecterende handzeep, incontinentiemateriaal, latex wegwerphandschoenen, hydrofiel luiers, plastic wegwerpschorten, handdoeken, verschillenden maten pampers en andere luiers van de maten 0 tot en met 5, Sudocreme (veel van nodig), Balneum extra vettend (veel van nodig), nieuwe plastic flessen en spenen, babyverzorgingsartikelen. Geen knuffels en speelgoed. Goederen graag in stevige dozen of plastic zakken. Spullen voor de kraamafdeling graag apart verpakken. Voor een uitgebreide goederenlijst en meer informatie kan men terecht op de website.

De ingezamelde kraampakketten komen ten goede aan de kraamafdeling van het ziekenhuis in Beregowo. Kleding gaat naar verschillende plekken/landen, en een deel van de kleding word verkocht om de (hoge) transportkosten te kunnen bekostigen. Alie Zieverink uit Geesteren, initiatiefneemster van de Stichting Achterhoek-Twente van OEZ, en de jaarlijkse inzameling, heeft daar als vrijwilligster gewerkt op de afdeling voor verlaten weesbaby's. Deze kindjes worden ondersteund met verzorgingsproducten. "We hebben tot nu toe al heel veel kunnen doen, en dat willen we ook heel graag blijven doen, want de nood blijft op deze plek hoog. Via direct contact met Nederlandse vrijwilligsters daar kunnen we heel gericht spullen inzamelen die het hardst nodig zijn. Maar om te kunnen blijven helpen blijven we afhankelijk van de praktische, en financiële ondersteuning. Giften voor deze kindjes en/of de kraamafdeling zijn en blijven heel erg welkom op reknr NL51 RABO 0169 9938 68 ten name van Stichting OEZ Achterhoek/Twente Geesteren.
Ook een bijdrage voor verzending van de goederen is onmisbaar.


www.hulp-oekraine.nl

Meer berichten