Er werden taferelen uit het kerstverhaal gespeeld. Foto: PR De Wereldboom
Er werden taferelen uit het kerstverhaal gespeeld. Foto: PR De Wereldboom

Sfeervolle lichtjestocht CBS Wereldboom door Borculo

Algemeen

BORCULO - Op donderdag 21 december hebben de leerkrachten van CBS De Wereldboom taferelen uit het kerstverhaal uitgebeeld op verschillende locaties in het centrum van Borculo.

Met een lampion in de hand, liepen de kinderen van de Wereldboom en hun ouders een route, die hun van keizer Augustus via de herberg en het engelenkoor naar de stal aan de Graaf Wichmanstraat leidde. Niet alleen waren daar Jozef en Maria en het kerstkind te bewonderen, ook stond er wat lekkers te drinken voor de deelnemers klaar. De vuurkorven brandden aangenaam, tot groot plezier van de kinderen die wel weg wisten met de marshmallows.

Naya, een leerling van de taalschakelklas op de Wereldboom, is er nog helemaal vol van. "'Ik vond het leuk om met mijn moeder en mijn zusje door Borculo te lopen. Wat waren de juffen mooi verkleed en wat zongen de engelen mooi!" Dylona, haar klasgenoot, valt haar bij: "Ik was met mijn vader en mijn zus, die in Winterwijk op school zit. En ik vond Maria en Jozef prachtig!"
Ook Huub uit unit 4 vond het leuk: "Vooral dat we over kleine bruggetjes en door kleine straatjes in Borculo liepen, spannend!"

Directeur Ginny van der Zee kijkt terug op een geslaagde avond. "Wat fijn om dit met elkaar te organiseren en vooral ook om samen mee te maken. Ik denk dat ik voor het hele team spreek als ik zeg dat ik heb genoten van de aandacht en verwondering die ik bij de kinderen heb gezien; sommige kinderen zaten helemaal in het verhaal. En dat is prachtig om te zien." Ze bedankt ook de ouders voor hun ondersteuning. "Want zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest."

Er werden taferelen uit het kerstverhaal gespeeld. Foto: PR De Wereldboom

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo